Stil de viata sanatos

5 beneficii ale produselor pentru îngrijirea tenului pe bază de alge marine

îngrijirea tenului pe bază de alge marine

Algele marine pot fi un ingredient minunat din compoziția produselor pentru îngrijirea tenului, așa că află mai multe despre beneficiile lor!

Ingredientele din cosmetice diferă în funcţie de tipul de ten, de vârstă şi de problemele pielii fiecărei persoane. La începutul anilor ’80, Lydia Sarfati, fondatoarea Repêchage – brand de produse cosmetice pentru îngrijirea pielii a fost prima persoană care a inclus în produsele cosmetice extractele din alge marine. E bine să afli că algele marine, ca ingredient folosit în produsele de îngrijirea pielii au un conţinut crescut de vitamine, minerale şi aminoacizi care menţin pielea sănătoasă şi curate.

Cercetările au demonstrat că acestea aduc o mulţime de alte beneficii pielii. Iată 5 beneficii ale produselor de îngrijirea tenului pe bază de alge marine:

  1. Algele marine ajută la hidratarea pielii. Acestea ajută la refacerea stratului hidro-lipidic şi împiedică evaporarea apei din ţesut.
  2. Algele marine luptă împotriva problemelor cauzate de acnee. Spre exemplu, Porphiridium Cruentum este o algă care ajută la reglarea activităţii glandelor sebacee, vindecând mai rapid acneea.
  3. Fiind bogate în acizi graşi, proteine şi aminoacizi, algele luptă împotriva îmbătrânirii premature, menţinând astfel pentru mai mult timp pielea sănătoasă şi fără riduri.
  4. Algele protejează în mod natural împotriva razelor soarelui, atât cele UVA, cât şi cele UVB. Razele UVB sunt cele pe care le simți pe moment și care bronzează pielea, cele UVA sunt razele dăunătoare pe termen lung, care provoacă îmbătrânirea pielii.
  5. Produsele corporale pe bază de alge marine ajută la eliminarea toxinelor din piele. Prin eliminarea toxinelor, tratamentele corporale bogate în alge luptă împotriva celulitei şi a retenției de apă şi au un impact major în procesul de slăbire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *