Uncategorized

5 paşi esenţiali pentru a obţine silueta dorită

Efectele meselor îmbelşugate de sărbători se resimt în luna ianuarie, aşa că este cazul să luăm măsurile adecvate, pentru a reveni uşor la silueta dorită. Activitatea sportivă are un rol important în acest proces, dar ea trebuie desfăşurată în mod echilibrat şi însoţită de câteva ajutoare. Astfel, am apelat la recomandările unui specialist.

Antrenorul personal Iulian Dinu ne-a recomandat cum putem ajuta organismul să revină la silueta de dinaintea sărbătorilor:

1. Alimentaţie echilibrată

Nu renunţa la cele 3 mese principale ale zilei, dar optează pentru mâncăruri uşoare. După atâtea alimente “grase” şi bogate caloric, acum a venit timpul să oferim corpului o pauză şi să înlocuim mâncărurile “grele” cu alimente precum: pui, peşte, curcan şi legume proaspete.

2.Detoxifierea organismului

Dimineaţa, pe stomacul gol, recomand să se consume 300 ml de apă călduţă cu ½ lămâie stoarsă.

3. Introdu fibrele alimentare  Fibrele au un rol important în alimentaţia noastră deoarece combat senzaţia de foame. Recomand să se consume frecvent alimente cu fibre alimentare precum: pâine neagră sau de graham, legume ( roşie, castravete , ardei gras ) , fructe uscate ( smochine, curmale ) fistic, nuci sau caju.

4. Menţine activitatea sportivă

Activitatea sportivă practicată constant, de 3-4 ori pe săptămână, ajută la pierderea caloriilor acumulate şi creşte masa musculară.

5. Ritm echilibrat 

Mai ţii minte vorba “mănâncă ca un rege dimineaţa, la prânz ca un print şi seara ca un cerşetor?” Poţi aplica această sugestie şi o vei vedea rezultate într-un timp foarte scurt.

Iulian Dinu este Antrenor Personal la Personal Trainer Studio şi a ajutat numeroase persoane să ajungă la forma ideală de siluetă .

Noi, femeile, cheltuim sume impresionante pe produse şi tratamente cosmetice, doar pentru a arăta fără cusur. Un loc aparte în ritualurile noastre de frumuseţe îl ocupă îngrijirea pielii. Înainte de hidratare şi catifelare este necesar să începi prin a-ţi exfolia pielea de celulele moarte. Cel mai indicat ar fi să foloseşti un scrub preparat chiar de tine. Noi îţi arătăm cum!

1. Scrub cu cafea pentru corp

Ingrediente necesare:

-Zahăr

-Cafea măcinată

Ulei de măsline

Se amestecă zahărul şi cafeaua după care se adaugă uleiul. Nu uita să aplici acest scrub sub duş, după ce ai folosit gelul de duş (în acest mod te asiguri că porii sunt deschişi).

2. Scrub cu mălai, miere şi lime

Ingrediente necesare:

– jumătate de cană de mălai

-4 linguri cu miere

-pulpa şi sucul de la o lămâie

Mai întâi se amestecă mălaiul cu mierea, iar la final se adaugă pulpa, respectiv sucul de lămâie. Pe lângă faptul că mălaiul îndepărtează celulele moarte, lămâia are rol astringent şi îţi învăluie pielea într-un miros fresh.

3. Scrub cu sare de baie şi ulei de jojoba

Acest scrub este ideal pentru a obţine o piele catifelată ca de bebeluş. Ai nevoie de o cană de sare de mare, cinci linguri de ulei de jojoba pe care îţ găseşti la plafar şi câteva picături din uleiul esenţial preferat. Amestecă ingredientele şi aplică amestecul astfel obţinut pe tot  corpul, înainte de duş. Lasă tratamentul abraziv să acţioneze timp de 15 minute.
Sursa

http://www.one.ro/beauty/ingrijirea-corpului/retete-bio-pentru-scrub-uri-home-made-13213560

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *