Lifestyle

6 sfaturi pentru ingrijirea hainelor de vara

6 sfaturi pentru ingrijirea hainelor de vara

Cu totii vrem ca hainele pe care le purtam mai mult timp sa arate ca noi, acest lucru este posibil daca sunt respectate sfaturile de ingrijire a imbracamintei prezentate in acest articol si sunt evitate greselile ce duc la distrugerea treptata a pieselor de vestimentatie.

Fiecare femeie are in dressingul ei anumite haine preferate, pe care vrea sa le mentina ca noi cat mai mult timp cu putinta, insa daca acestea sunt purtate in mod repetat, zecile de spalari si detergentii de slaba calitate folositi pot sa deterioreze aspectul placut al hainelor. Afla in cele ce urmeaza care sunt cele mai des intalnite greseli care duc la distrugerea materialului hainelor si care sunt metodele prin care se poate pastra frumusetea articolului vestimentar incepand inca din ziua in care acesta a fost cumparat.

Cum sa mentii hainele ca noi un timp indelungat?

  1. Foloseste un balsam de rufe de calitate


spalarea rufelor cu balsam italian de la market saponella

Balsamul de rufe are rolul de a lubrifia hainele in programul de spalare al masinii. Acest lucru scade abraziunea si astfel se pierde din culoarea hainei. Balsamurile de rufe de calitate italiana reduc scamosarea, ceea ajuta la mentinerea unei culori originale, dar si la pastrarea unui aspect fresh si luminos al hainelor tale. Doritorii pot alege produse de curatenie profesionale de pe adresa de internet urmatoare https://www.marketsaponella.ro/produse-curatenie/balsam-de-rufe pentru a mentine calitatea rufelor un timp indelungat.
Rufe-proaspat-spalate-cu-balsam-de-rufe-profesional-din-italia

  1. Nu folosi acelasi detergent pentru toate rufele

Nu este recomandat sa folosesti acelasi detergent pudra pentru toate tipurile de haine, pentru ca fiecare au o culoare diferita si sunt realizate din materiale diverse. Daca iti doresti sa prelungesti aspectul hainelor tale vei avea nevoie de trei feluri de detergenti (cei sub forma lichida sunt indicati):

  • detergent pentru rufe albe
  • detergent pentru rufe colorate
  • detergent pentru rufe negre

spalare rufe

Acestea vor pastra culoarea intacta si dupa zecile de spalari la masina.

  1. Respecta programul dedicat de spalare

Un alt aspect important care duce la decolorarea hainelor, largirea, scamosarea si distrugerea tesaturilor este programul de spalare fapt pentru care masina de spalat are un rol la fel de important ca si produsele folosite pentru spalare cand vine vorba despre intretinerea pieselor vestimentare. Trebuie tinut cont de faptul ca masinile de spalat rufe au fost gandite atat pentru a indeparta orice pata dar si pentru a ca orice material textil sa nu fie afectat si sa permita astfel purtarea hainelor ani la rand.

spalare haine

O masina de spalat eficienta cuprinde chiar si un program dedicat spalarii camasilor, hainelor delicate si celor ce necesita spalare manuala. In plus, folosirea programului pentru spalat haine de culoare inchisa va ajuta la pastrarea culorilor intense ale hainelor mai mult timp.

Cea mai des intanita greseala in purtarea de grija a imbracamintei proprii este utilizarea unei masini vechi, care nu are programe dedicate si care trateaza toate tipurile de haine la fel.

masina de spalat rufe

  1. Spalara rufele la temperatura potrivita

Dupa cum prea bine stim pentru a indeparta microbii si bacteriile de pe haine trebuie setata temperatura apei de spalare a rufelor la peste 50 de grade Celsius. Aceasta temperatura trebuie sa o folosesti pentru lenjeria intima, lenjeria de pat, prosoape iar pentru celelalte tipuri de rufe, 30-40 de grade Celsius sunt suficiente. Daca pui jeansi la spalat, temperatura de 20 de grade este suficienta pentru a fi curatati si pentru a-si pastra aspectul.

  1. Foloseste umerase din lemn sau capitonate

Atunci cand asezi hainele in dressing, alege umerasele din lemn sau capitonate. Daca le vei aseza pe cele din metal, forma hainelor va fi afectata si vor aparea odata cu trecerea timpului diverse urme inestetice in zona umerilor.

  1. Calca la temperatura optima si mai rar

Daca nu stiai fierul de calcat este unul dintre dusmanii cei mai mari ai hainelor in special daca acesta este folosit la o temperatura mult prea ridicata. Este recomandat sa calci doar acele haine care au cu adevarat nevoie, in rest poti sa usuci hainele direct pe umeras prin a le scutura bine inainte si astfel acestea se vor netezi de la sine.

cum se calca hainele
Numai respectand toate aceste lucruri cu siguranta hainele vor arata mereu ca noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *