Evenimente

7 lucruri pe care trebuie sa le faci imediat DUPA NUNTA

7 lucruri pe care trebuie sa le faci imediat DUPA NUNTA

 

1. Flori pentru oamenii care v-au creat

Nu ati fi putut fi impreuna fara parintii vostri, asa ca trebuie sa le multumiti cumva, iar florile sunt cel mai expresiv si elegant mod de a arata aprecierea.

Nu ar fi rau sa trimiteti si felicitari cu multumiri invitatilor care v-au onorat cu prezenta, care au dansat, care au daruit si care s-au bucurat alaturi de voi in acea zi minunata.

De asemenea, nu uitati sa conservati cum se cuvine fotografiile si filmarile de la nunta. Un album foto pentru acest eveniment nu trebuie sa lipseasca din cuibusorul vostru si, cu siguranta, toata lumea va vrea sa il vada. Nu ar fi sa faceti albume si pentru parintii fiecaruia.

2. Ciorba de potroace

Nu trebuie neaparat sa fie exact asa cum scrie la carte, cu o oala mare de ciorba facuta din „ramasitele” animalelor sacrificate pentru nunta, dar o masa festiva post-nunta este recomandata.

Poate ca nu ar fi rau sa incepeti cu o supa mai acruta (excelenta pentru cei care s-au cinstit cu spor in ziua precedenta), un fel secund cu pui la gratar si salata (multa salata) si, poate, un al treilea fel de mancare la fel de hranitor, dar usor: nu ai vrea ca invitatii tai sa aiba indigestie.

dupa casatorie3. Nu iti neglija proaspatul sot

Cu cat este mai „in drepturi”, cu atat este mai dornic de iubire si tandreturi, cu siguranta. Rezervati-va o seara doar pentru voi: o cina romantica, dusul impreuna, iar dincolo de usile dormitorului… cu siguranta va veti descurca fara sa va povestesc eu ce aveti de facut.

4. Cat despre rochia de mireasa…

Du-o la curatatorie, fara sa amani prea mult: vei vrea sa o pastrezi in cele mai bune conditii, cu siguranta. Curatata, parfumata si depozitata intr-o cutie, impreuna cu produsele necesare bunei conditii a tesaturii.

Astfel, o vei putea vizita ori de cate ori ti-ai dori cu placere si lacrimi de emotii in ochi. Un suspin o data la 3 ani nu strica.

De asemenea, nu ma pot abtine, trebuie sa iti spun: pastreaz-o, orice ar fi! Daca vei avea copii, nu se vor multumi in vechi sa iti priveasca rochia in fotografii, ci vor vedea sa o vada live, sa o miroasa, sa o probeze (daca sunt fete)…

5. Innoirea actelor de identitate

Este un fel de innoire a statusului de pe Facebook, dar pentru oameni mari , cu capul pe umeri: Singur(a) – Logodit(a) – Casatorit(a).

In plus, tu ai inca un motiv sa iti schimbi buletinul: vei lua numele lui, doar, nu?

Oh, si nu uita sa schimbi si actele adiacente: carnet de sofer, pasaport, asigurari etc. Si nu ar fi rau sa va puneti la punct si bugetul, ca doar acum sunteti oameni mari, cu responsabilitati, oameni care trebuie sa se descurce singurei.

6. Mutati-va impreuna

Cand apar si opinii din exterior, apar si discutiile contradictorii.

Un cuplu… mai ales daca este proaspat unit… nu trebuie sa stea la mama sau la tata. Cel mai indicat este sa aveti cuibusorul vostru, unde sa nu isi bage nimeni nasul si sa va puteti organiza si casa si sarcinile asa cum credeti voi de cuviinta. Nu uitati sa instiintati oamenii ca v-ati mutat: puneti-i la curent cu noua adresa.

Poate ar fi bine sa va mutati impreuna (din nou, doar voi doi) inainte de nunta, pentru a vedea daca sunteti compatibili din toate punctele de vedere. Mai bine sa fiti siguri, decat sa regretati dupa semnarea actelor si dupa juraminte…

7. Nu sariti peste luna de miere!

Meritati sa va rasfatati putin, dupa tot stresul acumulat in timpul pregatirilor pentru nunta. Trebuie neaparat sa plecati undeva unde sa va relaxati, sa va bucurati de natura sau de alte civilizatii. Despre acest subiect poti citi aici si aici.

Nu cred ca este nevoie sa dezvolt acest subiect mai mult: luna de miere este al doilea lucru la care visam cu ochii deschisi… primul fiind, evident, ziua nuntii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *