Casa si gradina

A avea sau a nu avea un sistem de alarma? Stii, probabil, raspunsul!

Ce este, pana la urma, un sistem de alarma? Un mecanism care te avertizeaza ca cineva a patruns pe spatiul proprietatii tale, in lipsa ta sau fara acordul tau. Este acesta folositor? Te gandesti, probabil, ca un infractor are la dispozitie destul timp pentru a intra pe proprietatea ta, si de a lua de aici tot ce are nevoie, inainte ca oricine sa intervina. Oricat de corect ar parea aceasta posibilitate, sa incercam un mic exercitiu de imaginatie.

Sa presupunem ca esti un spargator, care patrunde in spatiul unei proprietati cu intentii infractionale. Deodata, auzi o alarma, care e atat de asurzitoare incat nu iti mai poti auzi gandurile! Ce faci? Iti continui traseul, in speranta ca nu va auzi si nu va interveni nimeni? Sau incerci sa scapi cat mai rapid de acolo, pentru a nu fi surprins asupra faptului?

De ce e util un sistem de alarma modern pentru siguranta bunurilor tale?

Trebuie sa ai in vedere ca majoritatea spargerilor din orasele Romaniei nu sunt date ca in filmele americane cu spioni si cu gadgeturi performante. Aproape toate infractiunile de acest gen sunt comise de asa zisii gainari, care profita de neatentia cetatenilor pentru a-si completa veniturile infractionale. Au metode rudimentare, si prefera, de multe ori, metodele sigure, precum usile uitate neincuiate sau care au un mecanism foarte simplu de spart. De aceea, niciun infractor de acest gen din Romania nu ar risca sa intre la inchisoare pentru cativa ani, singurul gand care ii va trece unei astfel de persoane in momentul in care un sistem de alarma isi va porni sirena. Asadar, stiind aceste detalii si fiind sigur de actiunea unui astfel de sistem de alarma, inca mai ai ezitari? Singurul lucru ramas este tipul de sistem de alarma ideal pe care il poti achizitiona.

Ce sistem de alarma este cel mai potrivit pentru tine?

sisteme alarma
Evident, un sistem de alarma trebuie sa se potriveasca atat cu spatiul pe care doresti sa il protejezi, precum si cu bugetul pe care esti dispus sa il investesti. Un sistem de alarma modern nu este neaparat o investitie enorma, din punct de vedere financiar, insa daca iti doresti ceva cu adevarat calitativ, trebuie sa te gandesti la cateva aspecte, precum:

  • Senzori si detectori – cele mai importante componente ale unui sistem de alarma performant. Acestia sunt responsabili cu detectarea oricaror semne ale unei prezente nedorite, iar un sistem de alarma modern poate avea senzori de miscare, senzori de temperatura, senzori de fum, senzor de umiditate, senzori de vibratii si multe altele tipuri
  • Sirenele – cele responsabile cu atentionarea sonora, sunt cele care transforma un sistem de detectare, intr-un adevarat sistem de alarma. E foarte important ca acestea sa aiba un sunet foarte strident, pentru a anunta in mod eficient un eveniment de natura infractionala
  • Centralele de alarma – responsabile cu centralizarea intregii informatii, si care inregistreaza codurile de alarma inserate, dar si transmit intreaga informatie catre sursele de receptie, precum firmele de protectie si paza, care vor interveni in cel mai scurt timp posibil
  • Accesorii – care contribuie in mod esential la intregul proces de inserare a codurilor, de actionare a alarmei, prin intermediul unui buton de panica, de exemplu, sau care eficientizeaza functionarea unui astfel de mecanism de alarma


Toate aceste componente sunt vitale pentru functionarea eficienta a unui sistem de alarma modern eficient, iar magazinul online Atu Tech este pregatit cu ultimele tehnologii din domeniu.

Din acest motiv, daca doresti sa iti stii casa in siguranta si sa tii infractorii la distanta, pot avea incredere in Atu Tech, pentru cumpararea si instalarea unui sistem de alarma la preturi avantajoase si cu accesorii performante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *