Casa si gradina

Acoperisurile verzi de la artagradinilor.ro – solutia eco pentru orice clima

acoperis verde

Clima de astazi este in continua schimbare, iar acest lucru ne poate afecta pe termen lung, pentru ca sistemul nostru imunitar, si in general sanatatea noastra ar putea avea de suferit. Singura solutie pentru aceasta continua schimbare climatica este apropierea cat mai mult de natura, pe care sa o asimilam, asa cum e ea, in interiorul organismului nostru, si, nu in ultimul rand, in interiorul stilului nostru de viata. Asadar, nu doar noi ne putem apropia de natura, ci ne si casa noastra poate incepe sa faca parte dintr-un ecosistem cat mai natural, cu ajutorul diverselor tipuri de servicii pe care tehnologia le permite in ziua de azi.

Unul dintre cele mai invotative modalitati de apropiere de natura a intregii noastre locuinte este prin intermediul unui acoperis verde, care este, in esenta, un soi de gradina deasupra casei noastre. Si cine ar putea, cel mai bine, sa ne ofere cea mai buna perspectiva despre aceste acoperisuri verzi decat o firma de amenajari a gradinilor, precum Arta Gradinilor. Sunt instalarea si intretinerea unui astfel de acoperis verde simple? Nu chiar! Sa aflam mai multe.

Ce sunt acoperisurile verzi si cum ne pot ele influenta sanatatea?

acoperisuri verzi
Desi noi, aici, in Romania, suntem obisnuiti ca acoperisurile sa fie alcatuite din materiale cat mai durabile, pentru ca acestea sa reziste mult timp la intemperiile provocate de clima capricioasa, exista si un alt tip de acoperisuri foarte populare in occident: acoperisurile verzi – click pe link pentru oferta de pret pentru acoperisuri verzi

In ce constau acestea:

  • Un strat protector intre acoperisul propriu-zis al casei, urmat de un strat de sol in care sunt insamantate plante
  • Un sistem de fertilizare si irigare, care sa asigure o evolutie corecta si naturala a plantelor de pe un acoperis verde
  • Plante diverse, care au un potential evolutiv major si care sunt capabila sa transforme pamantul unui acoperis verde intr-o adevarata gradina

Intr-adevar, in conditiile in care acest concept de acoperis verde nu este foarte cunoscut in Romania, exista multe intrebari si temeri legate de o gradina montata deasupra caselor. De aceea, Arta Gradinilor, doreste sa imprastie aceste temeri si sa convinga pasionatii de spatii verzi sa aiba incredere in transformarea unei case de beton, metal si sticla intr-o casa verde, mai apropiata de natura si, astfel, de sanatate.

Ce ofera Arta Gradinilor in materie de instalari de acoperisuri verzi?

Pentru a indeparta orice fel de temeri legate de montarea unor acoperisuri verzi in Romania, echipa Arta Gradinilor doreste sa le insufle tuturor pasionatilor de gradinarit si spatii verzi si naturale dorinta de a-si modifica designul exterior si interior al casei lor.

Fie ca este vorba de montarea unor elemente specifice de gradinarit, sau de instalarea unor acoperisuri verzi la preturi avantajoase, Arta Gradinilor ofera posibilitatea unui efect estetic greu de uitat, precum si alternativa unei vieti mai sanatoase, la umbra unui acoperis verde de pret. Astfel, un acoperis verde de la Arta Gradinilor iti poate transforma intreg designul casei tale, modificandu-i structura clasica din materiale care nu iti protejeaza deloc casa de clima nefavorabila si adaugandu-i un strop de natura prin componenta specifica a unui acoperis verde. Alege un acoperis complet natural de la Arta Gradinilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *