Tehnologie

Acte pe care le-ai putea obține online in curand in Romania fara sa te mai deplasezi!

Trimitere Acte Importante pe Mail in Romania Documente Digitalizate

Lipsa unei baze de date comune care sa reuneasca toate documentele importante din viata unui om ar putea fi rezolvata prin digitalizare.


Oficiali de la Ministerul Comunicatiilor, Internelor si Dezvoltarii, planuiesc, cu ajutorul Seriviciului de Telecomunicatii Speciale, sa creeze un sistem care sa permita eliberarea documentelor online.

„Saptamana aceasta va fi un proiect depus de ministerul nostru, in parteneriat cu Ministerul de Interne, cu cel al Dezvoltarii si Serviciul de Telecomunicatii Speciale cu privire la digitizarea celor patru evenimente de viata, anume casatorie, divort, nastere si deces”, a declarat Ionut Valeriu Andrei, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor.

„Vom putea pune la dispozitia cetatenilor in mod digital si online aceste servicii. Se lucreaza la un proiect de cloud guvernamental”.

Andrei a explicat si ca documentele de stare civila din ultimii 100 de ani vor fi digitalizate. Mai mult, Registrul Comertului doreste ca, in paralel, sa dezvolte un program de digitalizare a tuturor serviciilor, de la infiintarea unor firme si pana la radiere.

Daca digitalizarea va avea succes, nu se va reduce doar birocratia, ci vor disparea si erorile. In 2016, Curtea de Conturi a audiat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Casele Judetene de Sanatate. Ulterior, a descoperit ca au fost cazuri in care au fost decontate ilegal servicii medicale pe numele unor pacienti care murisera. Prejudiciul creat a fost de 1,69 milioane de lei.

Digitalizarea sectorului public a avut mare succes in Estonia. Pentru estonieni nu exista timp pierdut cu pumnii stransi de nervi la cozile interminabile de la ghisee. In doar cateva minute, ei pot completa declaratiile de impozit, pot primi istoricul medical si pot infiinta o firma. Anul trecut am vorbit cu fostul presedinte al Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, care a venit in Romania la Microsoft Summit, pentru a intelege mai bine culisele si beneficiile digitalizarii si nu numai.

Info source: playtech.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *