Casa si gradina / Constructii

Ai nevoie de un compresor? Iata ce trebuie sa stii inainte sa cumperi unul.

compresor

Alegerea unui compresor de aer te poate face sa stai mult pe ganduri mai ales daca nu esti in domniu sau pur si simplu nu te intereseaza atat de mult detaliile tehnice pe care trebuie sa le indeplineasca un astfel de aparat.

Sunteti nelamurit ca nu stiti ce compresor vi se potriveste. Alegerea acestuia poate fi una grea daca nu cunoasteti macar informatiile de baza care sa va duca la alegerea compresorului cu aer potrivit pentru lucrurile pe care aveti nevoie sa le faceti.

Aveti o multime de variante online si nu stiti spre care sa optati, modelele sunt diverse si unele vine cu kituri iar altele nu, cu o multitudine de aplicatii. Pentru a face alegere corecta trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa afli in cele ce urmeaza minimul de informatii necesare despre aceasta aparatura.

Analizeaza lucrurile pentru care ai nevoie de un compresor

compresoare

In primul rand, pentru a sti care este cea mai buna alegere a compresorului de aer pe care doriti sa-l cumparati trebuie sa stiti cu certitutine care sunt lucrurile la care-l veti supune. Intrebarea va fi urmatoarea: vei utiliza acel compresor cu aer in scopuri din domeniul industrial, la masinarii si unelte de marimi mari, sau il vei folosi in scop personal, pe langa casa, la procese ce implica unelte si scule de mici dimensiuni? Daca iti trebuie un compresor cu aer in scop la nivel industrial, ar fi recomandat sa alegi un compresor cu piston cu rezervor, iar daca intentionezi sa il folosesti pentru propriul scop, vei avea nevoie de un compresor de aer portabil fara rezervor.

In al doilea rand, tine cont de presiunea si de dimensiunea uneltelor pe care le vei folosi cu acel compresor de aer. Este logic ca instrumentele grele, cu volume mari vor avea nevoie de o presiune mai ridicata sau de un volum mai mare. In cazul in care nu reusesti sa gasesti sa cumperi compresor potrivit ideal pentru instrumentele tale, va fi necesar sa reumpli rezervorul acelui compresor de aer, scazand astfel eficienta lucrului tau.. Daca urmariti sa folositi pentru aerografie compresorul de aer portabil, o capacitate a rezervorului de 5L si aproximativ 2.06 bari in presiunea aerului reprezinta caracteristicile ideale.

Care este diferenta intre compresorul cu aer cu piston si un compresor de aer portabil?

In mare, exista doua tipuri diferite de compresoare. Compresoarele cu piston care au un motor care inmagazineaza presiunea aerului atunci cand resursele de functionare ale sale se epuizeaza. Acestea au aer comprimat in rezervoare fata de compresoarele portabile care au rezervoare si functioneaza constant fara a furniza aer.

Compresorul de aer de tip piston este de doua feluri: compresoare cu o treapta sau cu doua trepte, in functie de numarul de pistoane si de presiunea pe care o foloseste.

  • Compresorul cu o treapta este perfect pentru aplicatiile grele de pe langa casa
  • Compresorul cu doua trepte sunt folosite in mediile industriale unde sunt folosite in permanenta

Indicat pentru utilizatorii casnici, pentru umflarea pneurilor, la alimentarea pistoalelor de lipit si alte lucruri din acestea este compresorul de aer portabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *