Uncategorized

Alimentatia pisicilor: cum sa eviti hranirea excesiva

Pentru o pisica, hrana reprezinta una dintre principalele puncte de interes. Fie ca este vorba despre o alimentatie pentru pisici bazata in special pe mancare gatita, ori una alcatuita din hrana uscata sau umeda speciala pentru pisici, aceasta trebuie sa contina in mod obligatoriu toti nutirentii esentiali pentru o buna dezvoltare a animalutului.

Cum sa gandesti alimentatia pisicilor pentru a obtine echilibrul?

Asadar, o alimentatie pentru pisici cat mai diversificata este cheia catre succes. Nu conteaza daca pisicuta dumneavoastra este pui sau este deja adulta; aceeasi atentie deosebita trebuie acordata ei, pentru o mai buna dezvoltare din toate punctele de vedere. O grija aparte trebuie acordata pisicutelor sterilizate, pentru a se evita complicatiile ce pot surveni postoperator.

Alimentatia pisicii este cu siguranta cel mai sigur mod de a-i arata acesteia faptul ca o iubesti si ca grija pentru ea este una dintre cele mai importante lucruri pentru tine. Prin urmare, orice alimentatie de pisici trebuie sa contina:

  • Hrana umeda special creata pentru pisicute
  • Hrana uscata pentru animalutele tale de companie
  • Suplimente alimentare
  • Lapte, insa fara lactoza (lactoza poate provoca tulburari digestive grave)

Prin urmare, cam acestea ar fi principiile hranirii corecte ale felinei tale de apartament. Dar (pentru ca exista si un dar!), trebuie sa mai respecti cateva reguli pentru a reusi cu adevarat sa ai o pisicuta fericita:

  • Trebuie sa ii facilitezi intotdeauna accesul la apa proaspata, nu numai din bol, ci si din alte surse. Pisicile nu prea au o apetenta prea mare pentru consumul de lichide, iar acest lucru le poate provoca boli ale tractului urinar
  • Trebuie sa ii portionezi hrana astfel incat sa nu ramana resturi, care sa se altereze si pe care sa le consume ulterior animalutul tau, imbolnavindu-se
  • Trebuie sa ai grija sa ii oferi iarba de rontai sau hrana speciala cu fibre greu digerabile, fara aport caloric prea mare. Aceste doua metode asigura eliminarea parului inghitit in timpul toaletarii

Alimentatia pentru pisici: spune-i „multumesc” animalutului tau

Astfel, odata urmati acesti pasi, nu aveti cum sa dati gresi in ingrijirea pisicutelor voastre. O grija deosebita trebuie acordata in special animalutelor care stau doar in apartament. Acestora le trebuie gandite niste exercitii fizice simple, care sa le faca sa se miste, evitandu-se, astfel, o alimentatie pentru pisici in exces, care sa duca la obezitate.

Cu alimentatia pentru pisici corect gandita, orice animalut poate sa fie fericit pe deplin. Iar fericirea lui se va materializa si in fericirea ta, cu siguranta. Pentru ca tu il iubesti si animalutul tau te iubeste, la randul lui, trebuie sa ai in vedere faptul ca a-i spune „multumesc” este o necesitate. Iar cel mai frumos mod de a-i multumi pentru ca exista si pentru ca esti centrul universului sau, este acela de a-i intocmi cea mai buna alimentatie pentru pisicute, evitandu-se hranirea excesiva si, prin urmare, obezitatea si boli precum diabetul. Cu o alimentatie pentru pisici corecta, vei reusi sa ai o pisica vesela si plina de viata. Iar pentru cele mai bune solutii de alimentatie de pisici, magazinul Hornbach este locul ideal pentru a cumpara cea mai delicioasa mancare pentru animalute, hranitoare si sanatoasa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *