Casa si gradina

Apa ta are un gust rau? De ce nu incerci filtrele de apa cu carbune activ?

filtru de apa cu carbune activ

Daca traiesti in mediul rural, sigur ti s-a intamplat sa observi ca apa din put nu este atat de limpede pe cat ar trebui sau chiar ca gustul este putin diferit sau neplacut. Pentru a scapa de toate aceste neplaceri, iti recomandam sa incerci sa folosesti un filtru de apa cu carbune activ. Iata cum sa il folosesti si ce avantaje ai, daca recurgi la aceasta metoda de curatare a apei potabile.

Ce este un filtru de apa cu carbune activ?

In primul rand, hai sa vedem ce inseamna, mai exact, carbunele activ si de ce se foloseste la filtrarea apei. Carbunele activ sau activat, dupa cum se mai numeste, este un sorbent microporos, care prezinta o capacitate de absorbtie foarte mare, chiar si de 1500mp la gram. Carbunele activ poate proveni din orice material organic ce are un continut mare de carbon, precum este lemnul, carbunele, turba, coaja de nuca de cocos. Datorita acestor proprietati, filtrele cu carbune activ sunt ideale pentru curatarea apei.

  • Filtrele de apa care folosesc carbunele activ limpezesc apa si ii redau gustul bun.
  • Apa potabila contine, pe langa calcar, mangan, fier, nisip sau nitrati, diversi compusi chimici, care iti pot afecta sanatatea, precum insecticide, ierbicide, benzene, clor sau hidrocarburi. Apa este tratata cu clor pentru a distruge bacteriile, iar carbunele activ din filtrele pentru apa au rolul de a-l elimina.
  • Un filtru cu carbune activ de calitate va fi automatizat de o valva electronica de comanda, usor de programat, dar si de folosit. Pentru ca pot intervene intreruperi temporare in ceea ce priveste energia electrica, valve trebuie sa fie dotata cu o baterie, pentru a se evita resetarea ceasului.
  • Filtrele pentru apa pe baza de carbune activ nu au consumabile si mediul filtrant se poate inlocui dupa aproximativ 4, chiar 6 ani.

Unde se folosesc filtrele de apa cu carbune activ?

Filtrul pentru apa cu carbune activ se foloseste atat  in zona rezidentiala, cat si in zona comerciala sau zona industriala. Carbunele activ se mai foloseste si in fabrici, la noi fiind prezent mai ales in fabricile de sucuri si bere. Exista si filtre de apa cu carbune activ in dimensiuni mai mici, care se monteaza doar pentru un punct de consum. Acesta va elimina, cu siguranta, mirosul neplacut al apei, gustul rau, clorul si ceilalti compusi organici care se regasesc in ea.

Asadar, daca apa ta are un gust ciudat sau un miros intepator, ori, pur si simplu, vrei sa bei o apa cat mai curata, nu ar fi rau sa te interesezi de un filtru de apa cu carbune activ care s-ar potrivi mai bune casei sau afacerii tale. Apa a devenit tot mai contaminata, asa ca trebuie sa gasesti o metoda eficienta de curatare a ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *