Stil de viata sanatos

Apa, un element mai important decat mancarea?

apa robinet

M-am hotarat sa scriu aceasta postare in urma recitirii cartii „Confessions of a body builder, Rejuvenating the body with spirulina, chlorella, raw food and ionized water” unde Bob McKauley spune ca „nici un element pe care-l consumam nu este asa de important decat apa”. Si ii dau dreptate tinand cont ca 69% din noi este apa. Toate informatiile am sa le dau din aceasta carte, care mi s-a parut exceptionala. Cum cartea nu este inca tradusa in romaneste m-am gandit sa impartasesc cu voi cateva din informatiile pretioase. Stiati ca:

  • Creierul este format din 85% apa
  • Oasele noastre contin 25% apa
  • Sangele uman contine 83% apa.

Despre apa s-a vorbit mult in decursul anilor si multe surse deja au renuntat la incurajarea populatie de a bea apa, generalizand si spunand „beti 2 l de lichide pe zi”. Am auzit oameni care puneau in categoria lichidelor cafeaua si sucurile din comert, cele acidulate cat si cele carbogazoase. Dar oare este chiar asa este sau trebuie sa bem apa cat de multa si pe locul doi sa vina sucurile adevarate, adica cele proaspat stoarse prin presare la rece din legume si mai putin cele din fructe? Totusi ce apa sa bem?

Inainte de a lua toate felurile de apa in discutie, va recomand documentarul de mai jos care este exceptional. Poate nu veti avea rabdare sa-l vedeti pe tot, insa este extrem de important sa stim ca apa are memorie, vedeti minutul 47:53. Aici veti vedea cum arata structura apei inghetate catre care s-a transmis sentimentul de dragoste, recunostinta, ura sau dispret. Veti vedea cum arata apa in preajma muzicii clasice si apa in preajma muzicii hard-rock. Fiindca suntem in mare parte apa, la fel se intampla si cu apa din corpul nostru. Totul din jur ne influenteaza structura apei.

Apa de la robinet

Pe langa toate pesticidele si insecticidele, arsenicul si metalele grele, nitratii si alte chimicale nocive, are un continut mare de clor care oxideaza si grabeste procesul de deteriorare si imbatrananire a corpului. In plus, distruge digestia in timp, dupa cum spune si autorul, distruge bacteriile prietenoase si in special Lactobacillus care daca nu exista, nu vom avea parte nici de asimilarea nutrientilor din mancarea consumata.

E bine de stiut: Staţiile de tratare a apei pot adăuga legal până la 50 de substanţe diferite în apa de la robinet pentru a o “purifica”. Printre substanţe se numără varul nestins, sulfatul de aluminiu, clorul, hidroxidul de calciu, soda caustică, dioxidul de carbon, carbonatul de sodiu, sulfatul feros şi sulfatul feric, cărbunele activat praf sau granule, silicoflorura de sodiu, polielectroliţi, amoniacul, fosfaţii, sulfatul de cupru, permanganatul de potasiu, hipocloriţii, clorura de sodiu, argilele. Dezinfecţia apei poate avea efecte nedorite prin persistenţa în apa potabilă a unor substanţe folosite la tratarea ei sau subproduşi ai acestora, cum sunt clorfenolii, haloacetonitrilii sau trihalometanii (în cazul clorinării) respectiv aldehidele, fenolii şi acizii carboxilici (în cazul ozonizării).

Ce se poate face: cumparati-va chiar si un filtru ieftin din carbune activat (activated charcoal) sau filtrati-va apa cu argila (nu va fi suficient insa este mai bine decat nimic). Autorul sfatuieste sa va puneti un filtru si la dus, fiindca corpul absoarbe mai mult prin pori si mai ales prin plamani in timpul unui dus si este ca si cum ati baut un pahar mare de apa bogat in clor.

Sursa articol : Ligiapop.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *