Uncategorized

Aparatele de muls vaci – reguli de utilizare corecta a acestora

Ce trebuie sa verifici inainte de utilizarea aparatului

de ce sa folosesti un aparat de muls

E foarte important sa verificati periodic ugerul pentru a va asigura ca acesta se afla intr-o buna stare de sanatate buna. Daca monitorizarea se face cu atentie, calitatea laptelui va creste simtitor. Inainte de muls este recomandat sa planificati o succesiune a vacilor. Prioritare sunt vacile tinere si cele cu uger sanatos, indicat fiind ca vacile aflate sub tratament sa fie lasate la urma. De asemenea ugerul trebuie curatat cu atentie inainte de muls, cu ajutorul servetelelor de unica folosinta si a lotiunilor speciale. Mulsul primelor jeturi de lapte trebuie efectuat in paharul de premuls. Aceasta operatiune este importanta pentru a observa calitatea laptelui (miros, culoare, etc).

In timpul mulsului

Dupa ce ati pregatit ugerul, pentru muls, trebuie sa atasati aparatul folosind mansoanele potrivite. Valoarea vidului la muls trebuie verificata in mod constant in timpul procesului de muls. Pentru a vedea parametrii normali la care ar trebui sa se incadreze, va recomandam sa cititi manualul utilizatorului, fiindca aceste valori pot varia de la aparat la aparat. De aceea e important sa alegeti un aparat de muls vaci de calitate, chiar daca va costa cu cativa lei in plus. Un aparat de calitate va poate scuti de multe batai de cap. Pe Inox Center gasiti aparate de muls vaci la preturi foarte bune
Foarte important e sa aveti grija la supramuls. Mulsul in gol, sau supramulsul, este principala cauza ce determina aparitia hipercheratozei. Deci mare grija la acest aspect! Dupa ce procesul de muls a fost finalizat, asteptati ca activitatea vacuum sa inceteze complet inainte de a deconecta aparatul.

Aparatele de muls vaci la preturi avantajoase pe magazinul online Inox Center.ro.

Pentru a controla mastita si pentru a produce lapte conform normelor de calitate, trebuie sa spalati si dezinfectati ugerul inainte de muls Folositi numai servete de unica folosinþã, umezite cu loþiuni pentru curãtirea si îngrijirea pielii. Nu folosiþi un servet la mai multe vaci! Mameloanele foarte murdare se vor spãla cu apã cãlduþã din abundenþã. Ugerul si mameloanele se vor usca cu atenţie.

Premulsul este util pentru a detecta si a preveni laptele anormal inainte de a merge in tancul de racier. Daca se constata vreo modificare tratati diferentiat vaca respective cat si laptele extras.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *