Cadouri / Lifestyle / Social / Stil de viata si moda

Arta de a fuma pipa, un hobby aristocratic

Ca si degustarea de vin, fumatul la pipa a evoluat de-a lungul anilor, fumatorul urmand un adevarat ritual de relaxare, cu fiecare gest. Fumatul la pipa se face prin incarcarea tutunului in pipa. Specialistii prezinta mai multe metode astfel incat pipa sa nu fie reaprinsa constant, cum ar fi: presarea tutunului intre degete , fara sa fie indesat in pipa, pentru o experienta mai intensa si o mai buna circulare a aerului.  Daca te-ai hotarat sa experimentezi arta de a fuma la pipa si te afli in cautarea unui instrument de calitate, vezi pipele pentru fumat fabricate la cele mai inalte standarde. Curatarea ei nu trebuie neglijata,  deoarece in timp , daca pipa nu este curatata bine, tutunul nu va avea aceeasi aroma autentica iar experienta nu va fi una completa. Pentru curatare, elementele pipei se desfac si se curata cu bucatele de bumbac inmuiate in alcool, iar pentru pastrarea luciului se utilizeaza ulei de masline.

  • Tutunul special

Dat fiind faptul ca pipa este un instrument pretentios, multi oameni opteaza pentru tutunul rulat, care si el la randul sau ofera o experienta diferita fata de tigarile normale cu filtru. Pentru rularea lui se folosesc niste foite pentru rulat cu un lipici special. Frunza de tutun uscata si arsa sau clasicele tigari nu au un miros tocmai placut, insa tutunul de pipa ofera o savoare aparte,  gasindu-se in mai multe arome, in functie de preferinte. Daca ati simtit vreodata mirosul de narghilea, atunci va puteti imagina ce arome emana tutunurile aromatice la pipa.

Ca si strugurii, planta de tutun are diferite caracteristici, in functie de solul in care a fost cultivata. Unele specii de tutun sunt cultivate in anumite zone geografice si tratate in moduri diferite, pentru a obtine o baza. Frunza de tutun, dupa ce este culeasa trece prin diverse procese pana sa ajunga sub forma mixurilor savuroase pe care le gasesti astazi in tutungerii. Se incepe prin uscarea ei la soare, la foc deschis sau cu ajutorului aerului cald, apoi se fermenteaza. Tutunul uscat este foarte friabil si se marunteste foarte usor doar prin simpla manevrare, drept urmare el este usor umezit, astfel este permisa si fermentarea. Prin fermentare sunt eliminate o serie de substante toxice si urat mirositoare. De aceea, un tutun de buna calitate este fermentat de doua ori. Si nu in ultimul rand, ca si vinul, un tutun respectabil este un tutun invechit. El va sta in jur de doi ani de zile la invechire, inainte sa poata fi consumat.

  • Tipuri de pipe

Pipele se impart si ele in mai multe categorii. Pe piata se gasesc pipe-mar, pipe indoite, canadiene sau princiare. Exista si pipe din lut sau lemn de trandafir sau cires, tipul de pipa contribuind, asemenea tutunului, la imbunatatirea experientei. Un fumator experimentat se va relaxa fumand din pipa in fata unui semineu. Spre deosebire de tigara, pipa este destinata fumatului in interior, fiind cam ciudat sa vezi un astfel de instrument pe strada sau in parcuri. Ea se fumeaza treptat, in cateva etape, scotand pe parcurs la suprafata diferite arome ale tutunului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *