Uncategorized

Articolul 1: Sfaturi despre alagerea bateriei

baterii

Dacă doriți sa aveți o mașină funcțională, va trebui să investiți într-un acumulator bun și, bineînțeles, potrivit mașinii dvs. Astfel, este recomandat să alegeți o marcă consacrată pe piața de acumulatori auto, cum ar fi Bosch sau Varta.

Fabricanții cunoscuți folosesc ultima tehnologie în realizarea acumulatorilor și țin cont de sugestiile clienților pentru îmbunătățirea produselor.

Astfel, daca s-au adus unele reclamații produselor, acești fabricanți au încercat să îmbunătățească produsele pentru ca să corespundă tuturor cerințelor. În plus, dacă produsul se află în perioada de garanție și se strică din cauza unor defecte din fabrică, veți primi cu siguranță un alt produs. În mediul online găsiți baterii auto de la mărci renumite, iar prețurile practicate de sunt foarte avantajoase si dispun de toate dimensiunile si tensiunile.

Sfaturi pentru achiziționarea acumulatorilor auto

  • Stabiliți-vă un buget și abia apoi începeți căutările;
  • Selectați cu atentie parametrii fizici ai acumulatorului necesar. Acumulatorul trebuie să aibă dimensiunea potrivită (lungime, lățime, înălțime) și capacitatea potrivită pentru mașina dvs. În general, mașinile europene au două standarde de înălțime la acumulatori: de 190 mm și de 175 mm. Dacă acumulatorul este mai înalt, s-ar putea să nu încapă în spațiul dat. Legat de tensiune, mai demult se puteau folosi și acumulatori de 6 V, însă acum cei mai populari sunt cei de 12 V.
  • Alegeți un acumulator care are mâner. Este destul de dificil să montezi un acumulator de mașină în spațiul prevăzut, dar un mâner este de real folos;
  • Alegeți un acumulator cu o capacitate potrivită mașinii;
  • Cel mai important detaliu în alegerea unui acumulator auto este curentul de pornire. Acesta trebuie calculat în funcție de capacitatea cilindrică a motorului și de combustibilul folosit. Astfel, un motor diesel va funcționa cu acumulatori de 72, 80 sau 100Ah, iar unul pe benzină necesită acumulatori de 35 – 100AH;
  • Respectați instrucțiunile de depozitare. Acumulatorul trebuie depozitat într-un loc uscat și ferit de îngheț. Dacă nu îl folosiți timp îndelungat, acumulatorul se va descărca. Așadar, va trebui să îl încărcați din când în când;
  • Fii sigur că achiziționezi acumulatorul de la o companie care oferă garanție conform cu legislația în vigoare. Dacă cumperi online de la magazinele serioase vei beneficia de garanție și vei putea returna produsele defecte.

preluat de pe ziarulinformatia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *