Casa si gradina

Boiliesul la crap – trucuri de pescuit de la Carping.ro

Boiliesul poate fi o metoda eficienta? Orice pescar care se respecta cunoaste tainele pescuitului la crap, altfel cum ar putea ajunge la o captura impresionanta?  Poate parea foarte simplu, la prima vedere, insa nu este deloc asa. Trebuie sa cunosti  hrana preferata a crapului pentru a putea avea succes la pescuit. Amatorii in ale pescuitului au nevoie de unele sfaturi in ce priveste nada si nadirea, in functie de locul in care se pescuieste, de anotimp si de marimea pestelui.

Crapul este un investigator, cercetand mai intai hrana noua, astfel incat devine greu de prins, mai ales cand boiliesul are o aroma supradozata. Gustul poate deveni placut dupa o perioada, asa ca pescarii trebuie sa cunoasca cateva trucuri in acest domeniu. Deci, sa nu va ganditi cumva ca acest peste asteapta un pescar sa-l hraneasca, nu ar fi deloc adevarat.

Daca sunteti pe marginea baltii, la pescuit de crapi, aveti mare grija cum dozati boiliesul, pentru ca ziua sa va aduca multe satisfactii, a va lauda la intoarcere cu o captura frumoasa si pentru a nu fi nevoit sa treceti pe la supermarket la intoarcere pentru procurarea unui crap.

Boiliesul si compozitia sa

boiles

Boiliesul este o pasta fiarta pentru a crea in jur o crusta tare, care impiedica pestii mici sa se hraneasca cu ea, devenind astfel o prada preferata pentru crapi. Este o metoda moderna de pescuit la crap, mai ales a celui de mari dimensiuni, care este foarte greu de prins.

Boiliesul este fabricat din ingrediente speciale, combinate atent de specialisti, precum: faina de peste, ingrediente obtinute din porumb, diverse tipuri de seminte, proteine lactice si vegetale, betaina, GLM, WPC sau CLO.

Boiliesurile pentru crap si tipurile existente

boiliesuri

Magazinele de specialitate pun la dispozitia pescarilor o gama variata de astfel de produse. Un pescar experimentat sfatuieste sa se foloseasca tipuri variate de boiliesuri ca nada pentru a pacali crapul, asadar atunci cand cumparati boiles ganditi-va, mai intai, la sfaturile specialistilor.

Cele mai noi tipuri de boiliesuri sunt:

  • Boilies premium, cu arome variate, care se potriveste in functie de temperatura, zona sau PH-ul apei;
  • Boilies clasic, cu diverse arome: fishmeal, birdfood;
  • Boilies economic, cu nivel proteic mai ridicat.

Ce ponturi pentru pescuit la crap cu boilies ne ofera pescarii

boilies

Pentru un pescuit de crap reusit cu adevarat, nu ca in povestirile clasice, trebuie sa tinem cont de cateva reguli fara de care succesul nu poate fi garantat. Nada este cea mai importanta in acest proces de prindere a pestelui, asadar vom tine cont de acest aspect in cele de mai jos.

Ponturile pentru succesul oricarui pescar care ofere boilies crapului sunt urmatoarele:

  • Incearca boiliesuri diferite ca marime;
  • Remodeleaza-ti momelile atunci cand sezonul este rece, pentru a raspandi mai usor aroma;
  • Inveleste boiliesul on pasta, acest lucru eliminand subtil aroma;
  • Combinatia de boiliesuri este foarte utila;
  • Boiliesurile imbibate in totalitate de apa, crapul fiind obisnuint in mediul sau natural sa consume hrana moale si umeda;
  • Imprastierea boiliesurilor;
  • Nadirea corecta a boiliesurilor, altfel crapul va fi speriat si va fugi.

In concluzie, trebuie sa stiti ca este foarte important sa experimentezi atunci cand iti doresti o captura perfecta de crap. Boiliesurile ofera capturi mult mai bune decat orice alt tip de nade, asadar alege sa faci lucruri diferit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *