Bebe / Mama si copilul

Cand sa incepi alimentatia cu lapte praf pentru copilul tau

Laptele praf este alegerea numeroaselor mame si reprezinta un excelent supliment pentru laptele matern oferit bebelusului. Acesta este in crestere si este nevoie sa faci alegerea cea mai buna pentru sanatatea lui.

Sfaturi si indicatii pentru consumul de lapte praf

Este indicat sa-i oferiti lapte praf incepand de la nastere sau de la varsta de 1 an, insa aceasta trecere de la laptele matern la cel de biberon sa se faca in primele 4 luni de viata sustin specialistii. Copilul trebuie hranit cu lapte praf atunci cand secretia lactata a mamei poate deveni insuficienta. Bebelusul isi arata nemultumirea in aceasta privinta fie prin planset fie nu creste suficient in greutate.

lapte praf humana

Atunci cand remarcati ca secretia dumneavoastra de lapte scade vertiginos iar bebelusului ii este inca foame sau sunteti nevoita din diverse motive sa renuntati in scurt timp la scurt timp la alaptarea naturala, cea mai usoara metoda de a intarca sugarul este sa preparati laptele praf intr-o cantitate care sa acopere necesarul acestuia pret de durata unei intregii zi si sa fie pusa in atatea biberoane cate mese are zilnic bebelusul.

Un sfat este sa-i dati cate un biberon de lapte praf humana la fiecare masa, dupa ce a supt la san, lasandu-l sa manance cat doreste. Trebuie inlocuit insa la doua-trei zile suptul de la san cu biberonul. Este de preferat sa oferiti de la inceput lapte humana ca supliment pentru o masa, crescand treptat numarul alaptarilor daca secretia lactata a mamei scade mai lent iar sugarul este foarte nesatisfacut din acest punct de vedere. Daca sunteti in aceasta etapa dand click aici gasiti ofertele de lapte praf humana.

Momentul potrivit pentru a face trecerea la alimentatia cu lapte praf este in medie in jurul varstei de 3 luni. Pana la aceasta varsta sistemul digestiv al sugarului isi formeaza ritmul normal de functionare si orice posibilitate de a aparea colicii abdominali se diminueaza.

Trecerea mai usoara de la laptele mamar la cel praf

Un sugar ce a depasit 4 luni, caruia nu i s-a oferit in mod regulat pana in acel moment lapte praf, se poate impotrivi introducerii acestuia in alimentatia sa zilnica. Incercati pe parcursul a 7 zile sa-i oferiti cate un biberon o data sau de doua ori pe zi, inainte de alaptarea cu lapte matern sau de administrarea alimentelor de solide. Nu-l obligati si incercati sa nu-l enervati. Renuntati la biberon daca sugarul il respinge si oferiti-i restul mesei, inclusiv suptul la san. Este des intalnit ca in cateva zile sa se razgandeasca si sa accepte si gustul laptelui praf.

Daca bebelusul este in continuare respingator din acest punct de vedere omiteti cu totul alaptarea la san de dupa-masa si urmariti daca acesta il face sa devina suficient de infometat pentru a incerca sa suga din biberon seara devreme. Daca nici in felul acesta nu reusiti sa-l convingeti, va trebui sa reveniti la hranirea de la san. Continuati insa sa omiteti suptul de duppa-amiaza la san pret de cateva zile. Aceasta ultima incercare va da cu siguranta roade intr-un final dupa atatea zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *