Social

Ce insula incape intre doua degete? Insula Creta

insula-creta-grecia

Insula Creta este intotdeauna o idee extraordinara de destinatie de vacanta. Peisajele lungi si nisipoase si golfurile degajate inconjoara un relief muntos care merita vizitat. Un sejur la Creta va incanta pe oricine doreste momente de reamintit prin suveniruri si fotografii. Peste 20 de locatii din Creta sunt dispuse ca un sirag de perle de-a lungul coastelor nordice ale insulei, si isi asteapta turistii si te asteapta si pe tine!

Stiati ca?

Una dintre cele 10 destinatii de turism ale natiunii elene este Creta, o insula cu climat mediteraneean in partea de nord si cu influente climatice nord-africane in partea de sud. Pentru ca pe timp de vara, cand europenii isi consuma concediile si vacantele, in zona sudica temperaturile au un nivel prea ridicat pentru ca turistii, invatati cu temperaturi de vara mai blande, sa se simta confortabil, majoritatea centrelor turistice s-au dezvoltat in partea de nord. Pe partea nordica s-au concentrat si operatorii romani de turism cu oferte pentru vacante in Creta de neuitat.

  • Insula Creta ar fi fost locul de nastere al lui Zeus insusi
  • Creta este un depozitar al plajelor tropicale, ale satelor traditionale si ale siturilor arheologice
  • Locuitorii Cretei se considera in primul rand cretani, abia mai apoi greci
  • Incepand cu anii ’70, Creta a inceput sa devina o destinatie turistica ce in scurt timp s-a remarcat ca o atractie turistica de succes
  • Desi insula are o latime de 225 km, majoritatea activitatilor turistice se desfasoara intre orasele Heraklion si Malia, pe o distanta de doar 30 km
  • Si in sudul insulei se practica turismul, locuri precum linistitul Gouves sau zgomotosul Hersonnisos fiind aparte
  • Insula detine 2 aeroporturi internationale si 5 porturi

La orele de geografie din scoala generala se invata si despre insula Creta, iar cadrele didactice isi destind elevii prin ghicitoarea infatisata in titlul acestui articol. Te poti duce in Creta si poti povesti localnicilor de acolo sau turistilor din hotel care provin din alte tari acest fapt, aceasta povestioara.

Ce este de retinut despre ofertele de turism pentru Creta?

Creta dispune de sejururi fabuloase la costuri accesibile, iar operatorii de turism din Romania au in ofertele lor pentru Creta disponibilitatea plecarilor din Bucuresti, dar si din Cluj. Exista peste 20 de destinatii turistice, majoritatea in intervalul acela de 30 km de plaja extraordinara si ape limpezi, fiecare avand zeci de hoteluri disponibile. Creta este, asadar, inteleasa ca o destinatie turistica pentru oricine doreste un timp liber de calitate in sezonul estival.

Hotelurile din Creta sunt si de 3 stele, si de 4 stele dar si de 5 stele, si beneficiaza de recenzii bune, de testimoniale scrise din inima si de grade inalte de ocupare. Desi in mass-media se vehiculeaza ca valurile de refugiati au afectat turismul in Grecia ca intreg, cel putin in Creta atmosfera ramane linistita (sau incendiara, daca se prefera cluburile si viata de noapte).

Un sejur in magnifica insula Creta inseamna 7 nopti in cel mai sudic loc al Greciei. Ofertele de turism pentru Creta iti stau la dispozitie in mediul online. Rezerva-ti acum sau, daca eziti, mai citeste inca o data paragraful cu „Stiati ca?”; dupa aceea vei vrea sa rezervi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *