Casa si gradina

Ce motopompa sa cumperi?

motopompa

O pompa de apa te va ajuta in mai multe activitati agricole, fie ca vorbim aici de apa curata sau de cea murdara. Pompele iti vor fi de folos atat la circulatia sistemului hidraulic, cat si la golirea apei murdare din piscine, bazine, puturi s.a.m.d.

motopompa de apa

Acest utilaj de gradina nu are mai mult de 10 kg si este alimentat cu benzina fara plumb. Aceasta va face toata treaba de irigare a propriei culturi mult mai usoara.

O motopompa de apa ideala, este obligatoriu, sa fie aleasa dupa ce te-ai documentat despre specificatiile acesteia. Acorda o atentie sporita bugetului alocat si asigura-te ca investitia intr-o asemenea motopompa nu va produce un gol pe care nu-l vei putea acoperi. Criteriile pe baza carora alegi o motopompa trebuie sa fie in functie de brandul care o fabrica sau de la care ai mai achizitionat alte utilaje. Dar, pentru ca tie sa iti fie un ajutor bun pe termen lung, motopompa trebuie sa treaca de o serie de intrebari, ca cele de mai jos.

Cat timp vei folosi aceasta motopompa?

O motopompa pentru apa curata poate sa fie folosita si la alte substante ce au proprietati chimice identice cu apa curata.

motopompe

Temperatura apei pentru motopompa poate sa fie atat joasa, cat si ridicata. Te va ajuta, in aceeasi masura, sa uzi florile din gradina, dar si legumele. O motopompa pentru apa murdara iti va fi de folos la evacuarea apei cu usurinta. Cat de multa munca este la evacuarea apei dintr-o piscina si cat de mult timp vei economisi daca vei alege sa folosesti o motopompa ideala pentru treburile tale.

Are importanta gradul de ridicare al motopompei?

Da. Acest grad de ridicare al motopompei inseamna defapt energia pe care o primeste o cantitate de apa de la pompa. Ca sa fiu mai explicit, face referire la cat de sus este improscata apa. Vei mai intalni in descrierile produselor si “inaltimea de evacuare a motopompei” care practic inseamna acelasi lucru si se masoara in metri. Dar, trebuie sa tii cont ca in ciuda faptului ca inaltimea este mentionata cu exactitate, este posibil ca in timp sa se mai piarda lichid din pricina miscarii apei in interiorul motopompei.

motopompa

Atunci cand o folosesti,  este important sa stii gradul de ridicare al motopompei. Spre exemplu, daca iti cumperi o motopompa cu o inaltime de evacuare mare si o vei folosi la un maximum de potential, apa evacuata va fi in exces iar motorul va fi suprasolicitat. Din pricina aceasta, motopompa va suporta o uzura rapida.

Se recomanda folosirea

  • in cazul apelor semiincarcate
  • in procesul de vidanjare
  • evacuarea apelor provenite din aluviuni

Se poate alimenta de la o fantana, din ape curgatoare, apa se va mentine curata in interiorul conductelor. Fapt pentru care, se poate transporta apa pe o distanta lunga, de exemplu, pana la gradina, livada sau ogor.

O utilitate speciala a unei motopompe de acest fel este ca poate sa stanga incendiile din instalatiile industriale.

Motopompa este utilajul care iti va usura foarte mult munca in gospodarie, gradina sau pe terenul agricol. Multi recomanda magazinul Vexio.ro deoarece pe moment ce vei alege modelul potrivit, vei avea parte de un ajutor pe termen lung, care iti va oferi si o garantie de 2 ani. Pentru a lua cea mai buna alegere studiaza in detaliu modelele si vezi exact ce vei utiliza, o motopompa de apa curata sau murdara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *