Mama si copilul

Ce trebuie sa stii dupa ce faci o rinoplastie?

Orice femeie isi doreste un nas mic, frumos, fara imperfectiuni, dar din pacate nu toate femeile sunt inzestrate cu nasul perfect. Una dintre cele mai solicitate operatii estetice este operatia de rinoplastie.

Ce este rinoplastia?

Rinoplastia este operatia estetica care poate schimba marimea, forma si aspectul nasului. In plus, rinoplastia poate rinoplastiecorecta probleme si poate imbunatati problemele respiratorii.

Bineinteles ca orice operatie implica si anumite riscuri, mai mici sau mai mari. In cazul operatiei de rinoplastie pot aparea infectii, hemoragii sau cicatrici care pot aparea la baza foselor nazare, care vor de deveni insesizabile in timp. Dupa operatia de rinoplastie se poate simti o senzatie de amorteala sau intepaturi, care poate dura chiar si 3-4 luni.

Este recomandat sa mergi la un doctor specialist in rinoplastie pentru a iti evalua cazul si a iti explica diferentele tehnice si sa inteleaga care sunt asteptarile tale privind operatia. Pentru a fi apt de operatie trebuie sa ai minim 15 ani impliniti, sa iti faci investigatii medicale de rutina si poate cel mai important lucru, este sa fii matura din punct de vedere emotional.

Cum te vei simti dupa operatie?

  • Primele zile nu te vei putea machia, deoarece tenul trebuie sa fie fara urme de machiaj.
  • Dupa maxim o saptamna iti vei putea relua toate activitatile, doar ca nu vei putea face sport inca o luna de zile cel putin.
  • In primele zile vei simti dureri destul de mari. Este posibil sa ai chiar dureri de cap.
  • Dupa doua zile de la rinoplastie te vei simti bine.
  • Este bine sa iti iei concediu o saptamana, pentru odihna cum trebuie.
  • Nu este indicat sa iti atingi nasul timp de cateva zile. Pentru cele mai bune rezultate e nevoie de repaus si rabdare.
  •  Nu ai voie la soare cel putin o luna de zile dupa operatie.

O operatie de rinoplastie implica schimbari radicale in unele cazuri, asupra chipului. Fii pregatita sa le accepti si sa te bucuri de ele la clinica Dr. Sorin Parasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *