Sport / Stil de viata sanatos

Cele mai bune sfaturi pentru incepatorii la alergare

cum alerg

In primul rand trebuie sa alegi incaltamintea potrivita. Ai grija sa alegi o pereche confortabila, in care glezna sa se simta bine. Daca nu esti sigur de ceea ce ti se potriveste, incearca mai multe perechi. Mergi la un magazin sportiv si cere sfatul unei persoane specializate.

De asemenea, hainele au un rol important. Alege o pereche de pantaloni si un tricou dintr-un material potrivit. Ia in calcul si vremea de afara. Mare atentie la sosete, nu alege unele groase. Femeile trebuie sa poarte un sutien confortabil.

Daca alergi vara, apeleaza la o crema cu protectie solara pentru a evita arsurile.

Atunci cand incepi un program de alergare, este important ca obiectivele tale sa fie rezonabile. Daca vrei sa faci prea mult de prima data, te vei obosi si iti vei “ucide” motivatia. Incearca sa iti faci un program de alergare in functie de varsta si greutatea ta.

Persoanele care sunt in forma datorita altor activititati fizice isi permit sa alerge distante mai lungi, insa daca nu ai mai avut parte de astfel de activitati, nu te forta. Un kilometru sau doi reprezinta o distanta buna pentru inceput. Incepe fiecare alergare prin a merge din ce in ce mai repede, pentru a-ti obisnui organismul.

In fiecare saptamana mareste distanta parcursa cu 10%.

Daca vrei sa slabesti alergand, nu trebuie sa alergi zeci de kilometri, poti alerga mai putin, insa mai des.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *