Auto

Chiptuning-ul sau cum sa ai o masina desprinsa din seria cinematografica “Fast and Furious”

chiptuning

Pe bulevardele din Bucuresti si din alte mari orase ale Romaniei se pot observa, din ce in ce mai des, masini ce parca s-au desprins din cunoscuta serie cinematografica “Fast and Furious”.

Masinilor standard li se modifica in totalitate designul: acestea sunt vopsite in culori vii sau mate, au reprezentari grafice care mai de care mai complexe si li monteaza bare, praguri sau eleroane realizate din fibra de carbon. Astfel, noile elemente de caroserie sunt mult mai usoare si mai aerodinamice, iar acestea duc la ameliorarea performantelor.

Chiptuning-ul este o alta modalitate de a iti modifica o masina standard intr-una mult mai puternica. In functie de capacitatea cilindrica, de anul de fabricatie si de combustibilul folosit la alimentare procesul de chiptuning ii poate spori puterea unei masini cu aproximativ 30 de cai putere.

chiptuning

“Spori” nu este cel mai potrivit termen pentru ca, in fapt, chiptuning-ul nu adauga cai putere, ci ii elibereaza pe cei ce au fost deja limitati inca din momentul in care masina a iesit din fabrica.

Chiptuning-ul nu presupune nicio interventie mecanica


chip tuningUn proces de chiptuning ii poate aduce multe beneficii unui conducator auto, al carui stil de condus este mai sportiv: pedala de acceleratie raspunde mult mai prompt (se optimizeaza sincronizarea anumitor parametrii precum momentul aprinderii si cantitatea de carburant). De asemenea, chiptuning-ul imbunatateste si cuplul unei masini.

In acelasi timp, daca conducatorul auto va conduce intr-un regim normal, masina sa va consuma cu pana la 1 litru mai putin combustibil.

Cu toate acestea, procesul ce chiptuning poate aduce cu sine si serioase pagube materiale. Acest lucru se intampla atunci cand nu sunt utilizate echipamente licentiate sau atunci cand chiptuning-ul nu este realizat de profesionisti. In cazul in care aceasta operatiune nu este realizata in cele mai bune conditii, adica in cazul in care nu se respecta limita de siguranta impusa de fabricant, motorul masinii este impins la maxim, iar turbinele se strica.

Una dintre cele mai profesioniste firme de chiptuning din Bucuresti se numeste Maxxperformance.ro.

Profesionist, in cazul de fata, nu inseamna “nimic” altceva decat ca echipa de la baza acestei firme a modificat super-car-uri, adica masini foarte scumpe, ce inca din fabrica dezvoltau peste 400 de cai putere. Printre masinile carora Maxxperformance.ro le-a facut  “un chiptuning” se numara Porsche-uri sau modele de BMW-uri din seria M Power.

Pe langa chiptuning, Maxxperformance.ro va ofera servicii de tuning

chiptuning

Pe langa acest proces, care se realizeaza in mod exclusiv din soft-ul unitatii de comanda a motorului, fara niciun fel de interventie mecanica, Maxxperformance.ro mai modifica masinile in felul urmator:

  • Se schimba jantele standard ale masinii cu unele mai stabile, fabricate de “tuneri” recunoscuti la nivel mondial. In acest sens, Maxxperformance.ro furnizeaza jante fabricate Oz Racing
  • Se schimba sau se modifica sistemul de suspensie: in urma acestei modificari, masinile conduse la viteze mari vor deveni mai stabile si vor “ataca” mai bine curbele
  • Se modifica sau se schimba sistemul de evacuare: efectuarea acestui proces are drept rezultat cresterea numarul de cai putere

In cele din urma, conducatorii care isi doresc  sa isi optimizeze puterea masinilor fara a plati o suma piperata de bani, pot apela la serviciul de chiptuning din oferta Maxxperformance.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *