Social

Colectarea  deseurilor de plastic, posibila chiar si la birou

colectare plastic

Deseurile de plastic reprezinta una dintre principalele probleme cu care se confrunta Bucurestiul, dar si restul tarii, in ciuda faptului ca au existat numeroase campanii de constientizare a pericolului care ne paste daca nu incepem sa le colectam. Intr-adevar, populatia Romaniei incepe sa fie mai educata si sa tina cont de aceasta lege,, dar tot sunt multi care arunca deseurile din platic in acelasi loc cu cele menajere. Unele persoane urmeaza acasa pasii necesari colectarii, insa, la birou, nu fac acelasi lucru, de aceea firmele, mai mici sau mai mari, ar trebui sa le puna la dispozitie angajatilor recipiente speciale in care sa arunce fiecare tip de deseu.

Faptul ca lucrati in cadrul unei firme nu trebuie sa va impiedice sa luptati pentru salvarea mediului si a sanatatii umane, ci, din contra, trebuie sa va determine sa luati masurile necesare si, in acest fel, sa ii stimulati si pe restul colegilor.

Grupurile corporate colecteaza deseuri de plastic si sunt exemple pentru altii

Se presupune ca persoanele care muncesc intr-un mediu corporate sunt foarte educate si puteti folosi acest lucru in avantajul dumnevoastra, dandu-le un exemplu altor cetateni, prin realizarea colectarii deseurilor de plastic, in fiecare zi a saptamanii. Urmand acest proces, iata ce tipuri de deseuri confectionate din plastic puteti colecta:

  • PET-urile. In cadrul firmelor, sefii isi rafata angajatii cu sucuri si ape minerale, care sunt ambalate in recipiente de plastic, iar pe parcursul unei zile se aduna destul de multe, de aceea, ele trebuie depozitate in locurile speciale.
  • Foliile transparente sunt confectionate tot din plastic, iar daca sunteti adeptii sandwich-urilor, pe care le ambalati in ele, nu ezitati sa le aruncati laolalta cu celelalte ambalaje din plastic.
  • Toti corporatistii au pofta, in jurul pranzului, de ceva dulce, fie ciocolata, fie biscuiti sau cornuri cu diverse creme, iar ambalajele acestora se vor transforma rapid in deseuri de plastic.

Colectarea deseurilor de plastic este usoara chiar si atunci cand sunteti la birou.

Ce se intampla dupa ce corporatistii colecteaza deseurile de plastic?

Companiile si alte grupuri corporate pot apela la serviciile unei firme specializate in colectarea deseurilor, pentru a le ridica de la sediul lor si pentru a le transporta in siguranta, fie catre centrele de reciclare, fie catre cele de distrugere, ceea ce nu poate fi decat benefic pentru ecosistem.

Niciun om nu trebuie sa ramana indiferent in fata colectarii deseurilor de plastic, ci trebuie sa incerce din rasputeri sa promoveze acest proces, sa se transforme intr-un exemplu pentru cei din jur si sa lupte pentru a isi pastra sanatatea umana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *