Tehnologie

Cum a fost folosit un iPhone la prinderea unui criminal

iphone

Smartphone-urile moderne inregistreaza o serie stufoasa de date vizavi de activitatea noastra zilnica, dar e prima oara cand un iPhone a facilitat prinderea unui criminal.

Nici macar nu iti trebuie un iPhone pentru ca detalii legate de efortul facut pe parcursul zilei, traseul urmat sau pasii efectuati sa-ti fie toate inregistrate. Majoritatea telefoanelor inteligente integreaza astel de particularitati, chiar daca unele terminale sunt mai ieftine sau un pic mai scumpe. Pana acum insa, informatiile cu pricina nu au functionat ca dovezi intr-un proces.

Evenimentul dramatic s-a desfasurat in Freiburg, Germania. In orasul bavarez, un barbat a fost judecat dupa ce a violat si ucis o femeie in 2017. Procurorii aveau destul de multe dovezi incriminatorii, dar le lipseau niste date legate de activitatea acuzatului in momentul exact in care a avut loc fapta.

Pentru a beneficia de ajutor in obtinerea unor dovezi suplimentare de pe iPhone-ul acuzatului, politistii responsabili de investigatie au apelat la o companie terta localizata in Munchen. Compania al carei nume nu a fost dat publicitatii a reusit sa deblocheze telefonul acuzatului, dupa ce proprietarul aparatului a refuzat sa faciliteze procesul.

Pe telefon, in aplicatia de Sanatate, s-a putut vedea clar ca o parte din efortul fizic de la ora incidentului a fost salvat ca ”urcat pe scari.” Respectiva activitate si ora exacta in care s-a desfasurat au putut fi asociate fara echivoc transportului victimei catre albia unui rau si intoarcerii la locul faptei. Incercand sa reconstituie evenimentele cu acelasi iPhone in buzunar, un investigator a obtinut informatii identice in aplicatia de sanatate de pe terminalul inculpatului.

Playtech-sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *