Casa si gradina / Constructii

Cum alegi cea mai bună drujbă în funcție de sarcinile la care vrei să o testezi

Ai o casă într-o zonă montană și ți-ai dat seama că ai nevoie de o drujă pentru a tăia lemnele sau pentru a toaleta copacii din grădină? Dacă încă nu ți-ai achiziționat un motoferăstrău, este timpul să faci acest pas mai ales că se apropie iarna și o să ai nevoie de lemne. Folosirea unei drujbe nu este o operațiune foarte dificilă atâta timp cât ții cont de câteva informații elementare.

Drujbele disponibile pe piață au diferite motoare și lungimi ale lamei de tăiere. Dacă ai nevoie să tai doar câteva crengi mici, nu îți va trebui un motor prea puternic sau o lamă prea lungă. Dar dacă ai nevoie să dobori un copac masiv din curte s-ar putea să îți trebuiască o drujbă de cel puțin 50 centrimetri cubi cu o lamă de 40 de cm. Găsești zeci de modele cu explicațiile aferente la prețuri promoționale pe site-ul o-mac.ro

Caracteristicile motoferăstrăului, punctul de plecare în alegerea ta viitoare

Drujbele moderne au un număr de caracteristici ce pot fi importante atât pentru începători, cât și pentru cei mai experimentați dintre meșteri. Dacă ai folosit un model mai vechi de drujbă, probabil că cele mai multe probleme le-ai întâmpinat la reglarea și tensionarea lanțului pentru asigurarea unei funcționari optime fără blocaje dese. Asta în cazul în care te ocupi de întreținere corespunzător, pentru că dacă o folosești de mai multe ori fără să o lubrifiezi de fiecare dată, lanțul se blochează. Drujbele moderne sunt echipate cu sisteme de tensionare și reglaj ușor de folosit și au sisteme de pornire ușoară care nu mai necesită acționarea sforii de starter de 20 de ori la fiecare folosire.

Putere vs consum

Dimensiunea motorului unei drujbe este măsurată în centimetri cubi (cc). Cea mai bună drujbă pentru gospodăriile individuale are motoare cu capacități între 32 și 45 cc. Dacă știi că o vei folosi mai rar poți opta pentru o drujbă mai puternică și cu consum mai mare de combustibil, dar dacă, în schimb, lucrezi la un gater privat sau ai lucrări de tăiat lemne prin comună e bine să optezi pentru modele mai fiabile și cu un randament mai bun raportat la puterea motorului și consum.

Aspectul motoferăstrăului

Unul dintre principalele beneficii ale evoluției tehnologiei în domeniul drujbelor este că acestea au devenit mai compacte și mai ușor de manevrat. Drujbele din trecut nu erau numai mari, ci și greoaie și foarte greu de ținut pentru perioade lungi de timp. Drujba modernă este mult mai compactă la aceeași putere. De asemenea, drujbele cu motor electric sunt mai ușoare și mai mici decât cele cu motor clasic, dar sunt recomandate doar pentru toaletarea de copaci și gard viu pentru că au o autonomie scăzută și nu au o putere foarte mare.

(Sursa: http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/utile/cum-alegi-cea-mai-buna-drujba-in-functie-de-sarcinile-la-care-vrei-sa-o-testezi-395377)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *