Stil de viata sanatos

Cum iti dai seama ca ai nevoie in gospodarie de un deferizator pentru apa?

deferizatoare apa

Apa este, dupa cum bine stim, indispensabila vietii. Organismele umane au in componenta un procent de aproximativ 70% apa, fapt ce indica importanta deosebita a acestei substante pentru a sustine existenta tuturor organismelor. Insa, odata cu dezvoltarea industriei, a economiei si a asezarilor umane, in general, apa a fost printre primele substante care a avut de suferit, mai ales datorita contaminarii cu compusi straini, precum calcitul, fierul sau manganul. In vreme ce, in cazul calcitului, apa poate fi purificata cu ajutorul dedurizatoarelor, in cazul fierului si al manganului, aceasta este filtrata cu ajutorul deferizatoarelor de apa.

Semne care indica necesitatea in gospodarie a prezentei deferizatoarelor de apa

Apa este inodora, incolora si insipida, cum iti vei da seama cu ochiul liber ca in gospodarie ai nevoie de un deferizator de apa? In cele ce urmeaza, vom prezenta cateva semne care indica necesitatea unui deferizator de apa in gospodarie, precum si modul in care acesta ajuta efectiv la purificarea apei.

deferizatoare apa

  • Prezenta fierului si a manganului in apa determina schimbarea culorii acesteia din urma; ea va capata o culoare rosiatica, iar schimbarea nu poate decat sa alarmeze. In acest caz, va sfatuim sa apelati cu incredere la un deferizator pentru apa, intrucat acesta va poate ajuta cu siguranta sa purificati apa.
  • Fierul si manganul vor schimba si gustul apei, acesta devenind metalic. Daca observati aceasta schimbare, nu mai beti apa de la respectiva sursa pana cand aceasta nu va fi purificata cu ajutorul unui deferizator.

Aceste doua semne ale prezentei metalelor in apa nu pot fi trecute cu vederea, in masura in care apa contaminata va duce la coroziunea instalatiilor sanitare, dar si la grave probleme de sanatate, daca este consumata. Principiul pe care functioneaza un deferizator de apa este relativ simplu, la nivel conceptual: se transforma fierul bivalent in fier trivalent, care poate fi eliminat cu usurinta. Exista doua tipuri de astfel de instalatii, dupa cum urmeaza:

  • Deferizatoare cu Pyrolox.
  • Deferizatoare cu Birm.

Ambele substante, atat Pyroxolul cat si Birmul, functioneaza ca un catalizator intre oxigen si fierul din apa, ajutand la descompunerea fierului in hidroxid feric. Acesta din urma poate fi cu usurinta filtrat, apa ramanand pura.

Ce preturi au aceste deferizatoare de apa?

Desi pretul nu ar trebui sa fie cel mai important element de clasificare al respectivelor instalatii de purificare a apei, multi iau in considerare si acest aspect. Oferta magazinelor online este variata, cu preturi pentru toate buzunarele. Fie ca doriti un deferizator mai ieftin, fie ca doriti unul mai complex, deci ceva mai scump, puteti gasi produse diverse. Important este ca aceste deferizatoare de apa va vor imbunatati considerabil stilul de viata si va vor proteja gospodaria. Un astfel de magazin online cu o paleta larga de instalatii de purificare a apei este Apacio.ro, care promite sa va ofere o experienta cat mai placuta si eficienta in batalia contra impuritatilor din apa. Asadar, fiti atenti la semnele pe care vi le transmite apa (prin modificarile de culoare si gust), intrucat o apa pura este cheia spre o viata mai sanatoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *