Social

Cum sa devii SIMPATIC pentru oricine. 6 tehnici de limbaj corporal

Poti capta si mentine interesul absolut oricui fara sa scoti o vorba, zambind cum trebuie si stiind pe cine, cum si cand sa privesti.
ai-grija-de-zambetul-tau

Stim cu totii ca limbajul corporal e crucial. Mai mult, potrivit noii carti, „How To Talk To Anyone”, a autoarei Leil Lowndes, poti capta si mentine interesul absolut oricui fara sa scoti o vorba, potrivit unui articol de pe site-ul „Entrepreneur”. Jurnalistii de acolo si-au facut temele, au citit cartea si au selectionat cele mai bune tehnici care tin de limbajul corporal recomandate de autoarea americana.

Zambetul care inunda

„Nu zambi instantaneu cand intampini pe cineva”, e sfatul lui Lowndes. Daca vei face asta, pare ca orice persoana pe care-ti cad ochii se va alege cu acelasi zambet. In loc sa procedezi asa, fa o pauza, uita-te la fata persoanei pe care o intampini timp de o secunda si apoi „lasa un zambet larg si cald sa-ti inunde intreaga fata si ochii”.

Chiar daca te uiti la fata persoanei pe care o intampini mai putin de o secunda, pauza asta va covinge persoana ca zambetul tau e sincer si ca ii e adresat doar ei, „personalizat” in acest sens. Conform lui Lowndes, un zambet care nu se iveste din primul moment ii va face pe oameni sa te creada profund si sa-ti acorde mai multa atentie.

Ochii cu lipici

„Fa-te ca ai ochii lipiti de cei ai interlocutorului tau cu caramel cald si vascos”, sfatuieste Lowndes. Nu inceta contactul vizual nici dupa ce a terminat ce avea de spus. „Cand nu ai incotro si trebuie sa te uiti in alta directie, indreapta-ti privirea intr-acolo foarte incet, de parca te-ai impotrivi, intinzand si tragand de caramel pana acesta se rupe”.

Incearca sa numeri de cate ori clipeste partenerul tau de discutie. intr-un studiu, respondentii au declarat ca au sentimente mai intense de respect si cordialitate pentru colegii care foloseau aceasta tehnica.

Ochi epoxidici

Intr-un grup de oameni, arunca o privire din cand in cand catre persoana care te intereseaza, indiferent cine vorbeste in momentul respectiv. Daca atentia ta e atrasa de acea persoana chiar si atunci cand nu face altceva decat sa asculte, demonstrezi ca esti extrem de interesat de reactiile lui sau ei.

Insa Lowndes sustine ca tehnica ochilor epoxidici vine la pachet cu un avertisment. Ea poate coplesi persoana care te intereseaza si o poate face sa se simta stanjenita. Ar trebui sa urmaresti in primul rand vorbitorul, dar permite-ti sa-i mai arunci cate o ocheada persoanei care te intereseaza dupa ce persoana care vorbeste a incheiat prezentarea unui punct de vedere  interesant asupra vreunui subiect.

Intoarcerea catre bebelus

Oamenii sunt extrem de constienti de modul in care reactionezi legat de ei. Cand intalnesti pentru prima data pe cineva, intoarce-te catre acea persoana cu tot corpul si acorda-i aceeasi atentie neprecupetita pe care i-ai acorda-o unui bebelus. Intoarcerea cu tot corpul e un semnal puternic, care aproape ii spune pe un ton ridicat acelei persoane: „Cred ca esti foarte, foarte speciala”.

Nu te foi

Daca vrei sa pari credibil, incearca sa nu te misti prea mult cand conversatia a ajuns intr-un punct-cheie. „Nu te juca cu mainile, nu te fatai, nu zvacni, nu te vanzoli, nu te foi, nu te scarpina”, spune Lowndes. Daca-ti misti frecvent mainile, asta ii poate da vorbitorului impresia ca minti sau ca esti nervos. In loc sa faci, priveste-ti constant si atent interlocutorul si demonstreaza-i ca esti pe deplin concentrat asupra discutiei voastre.

Tine-te cu dintii

Sau imagineaza-ti ca te tii. Sa vizualizezi asta te va face sa adopti o postura care denota incredere in tine. Iar tinuta ta, spune Lowndes, e „cel mai important barometru al succesului tau”. Ca sa faci asta, imagineaza-ti ca o curea de piele atarna de tocul fiecarei usi pe care o vezi. Imagineaza-ti ca te tii cu dintii de ea. „Cand te tii cu dintii de ceva, fiecare muschi e intins si se creeaza postura perfecta. Tii capul sus, dai umerii inapoi, sternul e scos in fata si picioarele sunt in pozitia perfecta, explica Lowndes.

Salutare, vechi prieten

Cand intalnesti pentru prima data pe cineva, inchipuie-ti ca e un vechi prieten. Potrivit lui Lowndes, asta iti va face corpul sa reactioneze inconstient, schimband multe, de la arcuirea sprancenelor si pana la pozitionarea degetelor de la picioare. Mai mult, asa s-ar putea ca acea persoana sa inceapa sa-ti placa.

Sursa: Cariereonline.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *