Medicina / Sanatate

Cum stii daca ai nevoie de abdominoplastie?

abdominoplastia

abdominoplastieAbdominoplastia este o procedura chirugicala care desi pare de multe ori inspaimantatoare, va poate aduce mari beneficii estetice si nu numai. O stare buna de sanatate si un aspect fizic placut este o nevoie importanta, atat pentru femei cat si pentru barbati, iar un abdomen frumos, tonifiat, cu o piele care arata si se simte bine iti poate da mai multa incredere in tine, te poate ajuta sa te implici in activitati pe care pana acum nu le puteai face si te vor ajuta sa imbraci hainele pe care ti-ai dorit dintotdeauna sa le porti.

Abdominoplastia este o operatie care poate fi facuta de oricine, atata timp cat nu are probleme de sanatate care sa il puna in pericol sau care vor da nastere unor complicatii post-operatorii. Cele mai multe persoane recurg la o abdominoplastie din motive estetice, pentru ca si-au pierdut din increderea in sine si nu se mai simt comfortabil in propria piele. De asemenea, abdominoplastia se realizeaza si din motive de comfort: un abdomen proeminent sau un exces de piele poate fi deranjant in cadrul activitatilor de zi cu zi. Si tu poti avea nevoie de abdominoplastie daca:

  • Ai nascut iar pielea si muschii din zona abdomenului si-au pierdut elasticitatea si fermitatea
  • Ai pierdut mult in greutate si exista un mare exces de piele
  • Pielea este plina de vergeturi in urma unei sarcini sau a sarcinilor multiple sau in urma fluctuatiilor de greutate de-a lungul timpului
  • Dietele si sportul nu au dat rezultat vreme indelungata in privinta eliminarii tesutului adipos

Cum ne pregatim pentru abdominoplastie?

abdominoplastiaDaca te-ai hotarat sa iti faci o adominoplastie, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti faci o programare la un chirurg plastician, unul precum Dr. Sorin Parasca cu o vasta experienta in acest domeniu. Chirurgul iti va spune in primul rand daca starea de sanatate iti permite o astfel de interventie fara riscuri, care sunt principalele contraindicatii si cum sa te pregatesti corespunzator. Medicul iti va spune in cadrul acestei prime intalniri la ce trebuie sa te astepti inainte si dupa operatia de a abdominoplastie si care este pretul interventiei. Dand click aici vei afla care este mai exact pretul operatiei si in ce va consta aceasta. De asemenea, el iti va comunica realist rezultatele pe care le poate obtine dupa interventie. Dupa ce ai discutat cu medicul si ati hotarat in favoarea abdominoplastiei, iata ce trebuie sa faci:

  1. Trebuie sa faci analize de sange pentru a vedea la ce riscuri te expui
  2. Trebuie sa nu mai iei anticonceptionale orale cu 3 luni inainte de operatie
  3. Nu consumati aspirina timp de trei luni pana la data operatiei
  4. Este recomandat sa nu fumati. Daca sunteti fumator sau fumatoare, opriti fumatul in lunile premergatoare abdominoplastiei.

abdominoplastia

Cel mai important este insa sa luati legatura cu un medic cu experienta, un medic care va face sa va simtiti in siguranta si in care puteti avea incredere. Un astfel de medic, cu sute de operatii de chirurgie plastica la activ, inclusive nenumarate abdominoplastii, este doctorul Sorin Parasca. Dumnealui a reusit sa obtina rezultate spectaculoase de-a lungul carierei, este specializat in indepartarea excesului de piele si se poate lauda cu sute de pacienti multumiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *