Mama si copilul

Cumparaturi inainte de nastere – ce trebuie sa ai deja

femeie gravida

Venirea pe lume a unui copil implica, pe langa implinirea sufleteasca, o foarte mare responsabilitate, iar in acest sens este nevoie si de resurse financiare serioase.

Pe piata de profil exista o gama aproape nelimitata de produse destinate cresterii si Image result for pregnant bellyingrijirii bebelusilor, insa nu toate sunt absolut necesare.

Daca ai un buget foarte limitat, orienteaza-te dupa acele produse esentiale pentru siguranta si bunastarea copilului tau.

Iata in continuare o lista de 7 astfel lucruri de care este bine sa tii cont:

1. Scaun de masina

Un scaun de masina pentru copil este absolut esential daca ai autoturism personal si vrei ca cel mic sa fie in deplina siguranta. Un astfel de obiect poate fi costisitor, dar este necesar si il poti folosi o perioada lunga de timp.

2. Accesoriu de purtat copilul

Un ham de purtat copilul sau un hamac poate fi o varianta practica de a sustine bebelusul, avandu-l mereu aproape, fara ca mainile tale sa fie ocupate. Trebuie sa stii insa ca exista controverse cu privire la acest tip de produse, unele hamace fiind vazute ca obiecte periculoase in care copilul se poate sufoca. Un accesoriu de acest fel ar trebui sa fie realizat din material textil, cu posibilitate de ajustare la umar, disponibil in mai multe marimi si oferind sustinere buna, astfel incat bebelusul sa aiba o pozitie corecta si sigura.

3. Patut langa patul parintilor

In primele luni de viata, alaptatul este esential, insa alegerea de a dormi impreuna cu bebelusul in acelasi pat poate fi problematica. Pentru a-l avea foarte aproape pe cel mic, dar a-l obisnui inca din primele luni, sa doarma in patutul lui, s-au inventat patuturile de bebelusi special concepute pentru a putea fi lipite de patul matrimonial. Mamica poate astfel sa-l mangaie pe cel mic, aflat la doar cativa centimetri departare de ea, fara sa-i fie teama ca acesta ar putea pati ceva.

4. Trusou pentru nou-nascut

O colectie de hainute, caciulite, paturi etc este esentiala pentru un bebelus. Pregateste cateva hainute si accesorii importante cum sunt cele impotriva frigului, astfel incat nou-nascutul sa aiba lucrurile esentiale.

5. Rezerve de scutece

Scutecele sunt obiectele care se consuma cel mai repede, astfel incat vei avea nevoie mereu de altele noi. Nu atat masuta de infasat este importanta, cat obiectul in sine.

6. Pediatru bun

Poti sa cauti un pediatru bun chiar si inainte sa nasti. Este important sa stabilesti o relatie cu un medic de incredere, care isi cunoaste foarte bine meseria. Chiar si atunci cand ai norocul de a avea un copil fara probleme de sanatate tot este important sa cunosti un pediatru bun, in care ai incredere.

7. Accesorii pentru igiena si sanatate

Asigura-te ca ai acele mici lucruri necesare unui bebelus precum un termometru special pentru copii, aspirator nazal, sapun, sampon si ulei de corp pentru bebelusi etc.

Sursa: bzi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *