Social

De ce sa optati pentru reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice?

Traim in secolul tehnologiei, suntem dependenti de ea, intr-un fel sau altul, pentru ca ne usureaza viata si ne faciliteaza accesul la unele informatii. In ciuda faptului ca oamenii sunt nedespartiti de telefoane, tablete si laptopuri, ei au creat legaturi puternice si cu alte aparate electronice si nu pot renunta la confortul pe care il ofera. Totusi, nu multi sunt constienti despre faptul ca aparatele care ne inconjoara au un efect negativ asupra mediului inconjurator si asupra sanatatii umane.

Ce importanta are reciclarea deseurilor electronice?

Tendinta oamenilor este de a inlocui mereu produsele vechi cu altele noi, astfel ca aparatele din casa se transforma rapid in deseuri electronice.

In cazul in care aceste deseuri nu sunt procesate si gestionate in mod corect, ele vor dauna mediului, iar urmarile nu vor fi deloc favorabile. Pentru a proteja mediul inconjurator de aceste lucruri, una dintre solutii consta in procesul de reciclare a deseurilor electronice, electrice si electrocasnice. Exista firme specializate care se ocupa de aceste probleme si la care puteti apela in cazul in care aveti nevoie de ajutor. Oamenii au nevoie sa constientizeze cat de daunatoare este aruncarea unei simple baterii in cosul de gunoi si cat de mult rau poate produce. Motivele pentru care se arunca electronicele sunt mai putin importante, deoarece fie ca au fost uzate, fie ca nu mai sunt de folos, ele constituie un adevarat pericol.

reciclare electronice

  • Apeland la reciclare, veti preveni transformarea aparatelor electrice in deseuri periculoase, deoarece parti din ele vor fi utilizate in alte scopuri si substantele daunatoare pe care le au in compozitie nu vor face niciun rau.
  • Din punct de vedere economic, reciclarea are nenumarate beneficii, pentru ca reintroduce deseurile electronice in locul altora noi.
  • Fiecare masina de spalat, fiecare frigider contine substante nocive, de aceea, piesele lor reciclate pot fi folosite pentru a inlocui altele si pot asigura o buna functionare.

Stiati ca daca nu reciclati deseurile electronice afectati mediul inconjurator?

reciclare electronice

  • Stiati ca deseurile electronice sunt de pana la 10 ori mai periculoase decat deseurile menajere?
  • Stiati ca deseurile electrice, electronice si electrocasnice contin metale grele care polueaza apa si solul, dar si gaze toxice, care odata ce sunt eliberate in atmosfera devin nocive? Acest tip de deseuri contine si materiale care nu sunt biodegradabile, precum plasticul si sticla, care pot fi eliminate fara sa polueze mediul, prin tratarea conform anumitor standarde?
  • Stiati ca daca aruncati o baterie la cosul de gunoi si ea ajunge la groapa de gunoi, ea poate polua 10 l de apa si 10 m de pamant?

Exista foarte multe riscuri atunci cand oamenii nu aleg reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice. Totusi, reciclarea poate salva mediul inconjurator si poate imbunatati calitatea vietii umane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *