Stil de viata si moda

De ce trebuie sa folosim produse cosmetice bio

Folosim in fiecare zi produse cosmetice cum sunt: sapunul, gelul de dus, samponul, crema sau laptele demachiant, produsele de machiaj, produse pentru ras.

Dar de foarte multe ori aceste produse contin ingrediente chimice cu impact negativ asupra sanatatii noastre. De multe ori citim pe eticheta ingredientele din care sunt fabricate aceste produse si ne aducem aminte de lectia de chimie.

Sunt deja studii care arata ca unele ingrediente sunt nefaste sanatatii noastre, favorizand chiar aparitia cancerului. S-a dovedit deja ca aluminiul, uleiurile minerale derivate din petrol, parabenii, fenoxietanolul, SLS-ul (sodium lauryl sulfat) provoaca pe termen lung de la alergii pana la boli mult De ce trebuie sa folosim produse cosmetice biomai grave.

De exemplu, s-a constatat ca de-a lungul vietii femeile pot absorbi nu mai putin de 2 kg de produse chimice si cancerigene numai din machiaj. In jur de 9000 de produse chimice sunt utilizate in mod regulat de industria cosmetica, multe dintre ele fiind nocive pentru sanatate. Ele sunt utilizate in cantitati mici pentru a raspunde reglementarilor sanitare.

De aceea este foarte important sa alegem produse cat mai naturale pentru ingrijirea pielii si a parului. Dar cum sa facem aceasta alegere? Exista produse pe care producatorii le vand drept naturale si altele BIO.

Produsele certificate BIO prezinta urmatoarele avantaje:

 • promovarea utilizarii produsele provenite din agricultura organica si respectarea biodiversitatii
 • folosirea resurselor naturale in mod responsabil si respectarea mediului inconjurator
 • utilizarea proceselor curate si respectuoase fata de sanatatea oamenilor si mediul inconjurator. Astfel de produse bio se regasesc si in oferta magazinului online de produse cosmetice bio PhytsRomania. Produsele de pe PhytsRomania.ro pot fi vazute aici.
 • Trasabilitatea:

  Nu este intotdeauna usor sa intelegem compozitia exacta a unui produs cosmetic conventional si sa identificam provenienta materiilor prime care il compun. Cosmetologia biologica este astazi controlata de organisme independente. Acest lucru permite garantarea unei trasabilitati sigure a ingredientelor, a procesului de fabricatie si a produselor finite.

  Prezervarea mediului inconjurator:

  Agricultura biologica, potrivit sfatulmedicului.ro, este un mod de productie care respecta prin definitie biodiversitatea si echilibrele naturale. Prin sustinerea activa a acestei practici agricole, cu totii ajutam la imbunatatirea calitatii apei, solurilor si aerului.

  Bogatia produselor bio:

  Natura ne ofera o gama foarte diversa de ingrediente. Fiecare ingredient, fie el de origine vegetala sau minerala, are proprietati bine definite. Aceasta diversitate naturala favorizeaza crearea de largi game de produse eficiente, foarte naturale si sanatoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *