Bebe

De ce trebuie sa tineti cont voi parintii cand doriti sa ii cumparati micutului un scaun de masa!

cei mici mananca intr-un scaun de masa pentru copii

Scaunul de masa este unul dintre accesoriile cel mai frecvent utilizate de cel mic, odata ce incepe diversificarea alimentatiei. Pentru a alege scaunul cel mai potrivit pentru copilul vostru, specialistul Kidz va vine in ajutor cu o multime de sfaturi utile.
Scaunul de masa pentru copii este un accesoriu care nu poate lipsi din recuzita niciunui micut. Scaunul de masa prezinta o importanta deosebita, deoarece, in zilele noastre, este unul dintre articolele cel mai des folosite, atat in timpul unei zilei, cat si pentru o perioada indelungata de timp.

Exista o multime de intrebari pe care un parinte ar trebui sa si le puna in momentul in care doreste sa achizitioneze un scaun de masa pentru copil, precum exista si o serie de caracteristici pe care un scaun de masa ar trebui sa le aiba. De accea, specialistul Kidz va vine in ajutor cu o multime de sfaturi utile.

8 Intrebari pe care trebuie sa si le puna parintii cand achzitioneaza un scaun de masa

 • Cand ar trebui sa cumpar un scaun de masa?
 • Este scaunul de masa usor de folosit?
 • Cat de sigur este scaunul de masa?
 • Cat de confortabil este scaunul de masa?
 • Are certificat care sa ii ateste siguranta?
 • Ce buget ar trebui sa aloc pentru achizitionarea unui scaun de masa?
 • Ce ar trebui sa includa un scaun de masa?
 • Ce model de scaun de masa sa aleg?

Scaunul de masa este unul dintre accesoriile cel mai frecvent utilizate de cel mic, odata ce incepe diversificarea alimentatiei. Pentru a alege scaunul cel mai potrivit pentru copilul vostru, specialistul Kidz va vine in ajutor cu o multime de sfaturi utile.

6 Criterii de care parintii trebuie sa tina seama in achizitionarea unui scaun de masa

 • Varsta copilului – achizitionarea unui scaun de masa se face, de regula, atunci cand bebelusul are intre 4 si 6 luni, odata cu inceperea diversificarii alimentatiei, insa momentul achzitionarii poate fi diferit de la o familie la alta, in functie de necesitati.

Daca parintii doresc sa utilizeze scaunelul pentru orele de masa propriu-zise, atunci acesta ar trebui cumparat in jurul varstei de 6 luni a copilului.

Daca bebelusul reuseste sa stea in fundulet inainte de varsta de 6 luni, dar nu a trecut inca la schimbarea alimentatiei, atunci scaunul de masa poate fi achizitionat si mai devreme, pentru a-l obisnui pe micut sa stea in scaun.

 • Usurinta cu care poate fi folosit – in momentul in care doresc sa achizitioneze un scaun de masa, parintii trebuie sa fie foarte atenti si sa il manevreze, pentru a vedea cat de usor pot prinde centurile de siguranta si cat de usor pot muta tavita cu o singura mana, deoarece cealalta mana va fi, cu siguranta, ocupata cu bebelusul.
 • Activitatea copilului – in functie de nivelul de activitate a celui mic si de cat de energic este, parintii trebuie sa aleaga un scaun de masa de pe acest link https://www.ilbambino.ro/scaune-de-masa-pentru-bebelusi/  care sa se potriveasca personalitatii celui mic.
 •  Existenta unui certificat de siguranta – in momentul achzitionarii unui scaun de masa, parintii trebuie sa fie foarte atenti ca acesta sa aiba un certificat care sa ii ateste siguranta si prin care producatorul sa isi asume responsabilitatea in ceea ce priveste rezistenta scaunului.
 • Modelul scaunului de masa – pe piata exista o gama foarte variata de scaune de masa, de la scaune clasice de lemn, pana la scaune din plastic, metal si scaune cu un design modern. Atunci cand doresc achizitionarea unui scaun de masa pentru copil, parintii ar trebui sa tina cont ca acesta sa se incadreze in decor si sa se potriveasca cu mobila pe care ei o au deja in bucatarie.
 •  Bugetul de care dispun – desi este greu sa se hotarasca atunci cand au in fata zeci de modele de scaune de masa, parintii nu trebuie sa aloce un buget exagerat, dat fiind faptul ca mai au o multime de alte cheltuieli.


Daca prichindelul este plin de energie si nu are stare nici in timpul mesei, specialistul Kidz le recomanda parintilor sa opteze pentru un scaun solid, stabil si cu un sistem de siguranta bine pus la punct, pentru a evita accidentele care s-ar putea produce.

Sursa

http://kidz.garbo.ro/articol/Mami/14869/practic-alegerea-potrivita-a-scaunului-de-masa.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *