Tehnologie

Descopera cum poti afla tot ce stie Google despre tine

ce-stie-google-despre-tine-si-din-cautarile-tale-esti-spionat

Google a anuntat cu Android M o noua suita de functii de securitate pentru conturile Google. Pentru inceput, a fost lansata platforma My Account.

My Account este un hub nou pentru managementul setarilor de confidentialitate. Google colecteaza o multime de informatii despre tine. Nu strica sa arunci o privire, din cand in cand, peste ceea ce stie compania. Faci astfel curatenie si te asiguri ca niciodata nu lasi fluxul de informatii personale sa scape de sub control. Tine cont si ca Android, cea mai mare platforma mobila, este un agregator excelent ca sa-ti faca o profilare cat mai amanuntita.

Utilizatorii pot, in prima faza, sa verifice cat de sigur este contul lor, parcurgand o serie de intrebari si setari, si sa isi intareasca securitatea, in caz de nevoie.

Sectiunea de ”Confidentialitate” este, totusi, ceva mai interesanta si un pic infricosatoare. La ”Account Overview”, utilizatorii pot vedea toate informatiile stocate de-a-lungul timpului.

De exemplu, posesorii de telefoane Android pot afla cate aplicatii au instalat, pe cate smartphone-uri si-au introdus contul sau un istoric al tuturor comenzilor vocale.

Toate comenzile vocale date prin Google Now sau prin ceasurile cu Android Wear au fost inregistrate si sunt stocate in serverele Google.

Acest lucru ar putea sa-i sperie pe utilizatorii care nu au citit pana la capat termenele si conditiile, adica aproape pe toti utilizatorii.

Pe langa asta, exista istoricul locurilor in care a fost utilizatorul, numarul de fotografii sincronizate cu aplicatia Photos, numarul de locuri in care a fost introdus contul pentru browser-ul Chrome si numarul total de conversatii din Gmail.

Pe langa My Account, cei de la Google au lansat si un site Privacy.Google.com care are menirea de a-i invata pe utilizatori privind securitatea si confidentialitatea in online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *