Social

Descopera secretele vinurilor participand la un curs de somelier

curs somelier

Daca te fascineaza cultura vinurilor, dar totusi nu ii cunosti toate misterele, daca vrei sa gusti din mai multe soiuri de vin si vrei sa le recunosti , daca vrei sa iti insusesti istoria lor si sa stii de unde provin cele mai fine sortimente, daca vrei sa iti uimesti clientii cu o servire impecabila, afla ca in mediul online s-a raspandit o veste de mare importanta pentru tine: au inceput inscrierile la cursurile de somelier, care se vor organiza in Bucuresti. Cursurile de somelier vor fi sustinute de specialisti ai acestei meserii, care va vor pune la dispozitie o multime de secrete.

Ce cunostinte veti asimila daca va inscrieti la un curs de somelier?

Cei interesati de dobandirea unor notiuni teoretice si practice in vederea cunoasterii si recunoasterii  sortimentelor de vin au sansa de a se inscrie la astfel de cursuri de somelieri, insa numarul persoanelor care pot participa este redus. La finalul etapelor de pregatire, cei care vor trece examenul, care consta, pe langa probele practice si teoretice si in prezentarea unui proiect, vor putea sa profeseze in industria Horeca.

Prin intermediul cursului si a notiunilor oferite, cursantii care vor lua examenul, pe langa capacitatea de a identifica si de a analiza vinurile, vor mai putea sa:

  • Armonizeze sortimentele de vinuri cu preparatele culinare
  • Comunice pertinent la locul de munca
  • Aplice normele de securitate si de sanatate la locul de munca
  • Promoveze sortimentele de vinuri
  • Efectueze o servire impecabila a clientilor
  • Asigure calitatea serviciilor de restaurant

Totodata, simturile olfactive si gustative ale participantilor se vor ascuti astfel incat acestia vor deosebi miresmele sau gusturile vinurilor. Conditia de posibilitatea a acestor deprinderi consta in participarea la toatele etapele de pregatire. Pe langa aceste lucruri, in anumite momente, participantii vor lucra in echipa.

Asigura-te ca prinzi un loc la cursul de somelier

Asadar, daca aceasta meserie te fascineaza chiar daca nu ii cunosti toate aspectele, daca ai participat la o degustare de vinuri si ai ramas impresionat de abilitatile unui somelier in ceea ce priveste putinta sa de a recunoaste vinul, de a povesti cu lux de amanunte istoria din spatele acelui sortiment, de a servi intr-un mod elegant, daca te intrebi sau iti imaginezi cum ar fi sa profesezi in acest domeniu, nu mai sta pe ganduri si inscrie-te la un curs de somelier. Dupa cum s-a specificat si mai sus numarul participantilor este mic, iar cei care iti vor pune pe tava tainele acestei meserii sunt adevarati maestri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *