Stil de viata sanatos

Despre avantajele peeling-ului chimic

Peelingul sau liftingul facial nechirurgical cum mai este el numit, este clasat in topul interventiilor nechirurgicale moderne, fiind din ce in ce mai cerut de catre oameni. Puteti beneficia de o intinerire a pielii fara a apela la chirurgie estetca. Chiar daca va doriti doar o curatare a tenului sau daca va doriti doar sa stergeti amprenta timpului cae s-a pus peste tenul dumneavoastra, peeling-ul chimic este solutia ideala.

Peeling-ul chimic reprezinta o operatie nechirurgicala prin care pielea fetei este supusa unui proces foarte complex de reintinerire si de ingrijire. Peeling-ul chimic este cunoscut inca din Egiptul antic, de la Babilonia la Grecia antica. In timpurile moderne, experimentarea diferitelor tipuri de peeling chimic se datoreaza dermatologului P.G. Unna.

peeling chimicPeelingul, sau liftingul facial nechirurgical, cum mai este numit, este clasat in topul interventiilor nechirurgicale moderne, fiind din ce in ce mai ceruta de catre publicul vast. Puteti beneficia de intinerirea pielii fara a apela la chirurgia estetica. Fie ca va doriti o simpla curatare a tenului, fie ca vreti sa stergeti amprenta timpului care s-a pus asupra lui, peelingul este solutia ideala. Peelingul reprezinta o operatie de tip nechirurgical, prin intermediul caruia pielea fetei este supusa unui proces complex de ingrijire si reintinerire. Termenul de “peeling” a fost preluat de la englezi, si semnifica “a curata”. Peelingul este cunoscut inca din Egiptul antic, de la Babilonia la Grecia antica. In timpurile moderne, insa, experimentarea diferitelor tipuri de peeling se datoreaza dermatologului german P.G. Unna, incepand cu anul 1882.

Ten mereu tanar cu ajutorul peeling-ului chimic

Cui se adreseaza tratamentul de peeling? Peelingul este recomandat tuturor, indiferent de varsta sau sex. Diferentele constau in concentratia produsului folosit, in functie de care se pot vedea rezultatele. In functie de adancimea de actiune a substantei aplicata pe piele, Dr. Sorin Parasca realizeaza trei tipuri de peeling: usor (denumit si superficial), mediu (sau intermediar), sau profund (realizat in 1-2 ore, sub o sedare usoara, intr-o sala speciala pentru operatii). In functie de tipul tenului pe care il aveti, Dr. Sorin Parasca va va recomanda o metoda de intinerire dintre cele trei. Peelingul creeaza schimbari evidente la nivelul pielii, prin intermediul a trei mecanisme de actiune:

  • Celulele pielii deteriorate si degenerate vor fi inlocuite de celule epidermice normale. Acest rezultat este evident in tratamentul cheratozelor actinice si depigmentare anormala
  • Introducerea unei reactii inflamatorii si de activare a mediatorilor inflamatiei determina producerea unor noi fibre de colagen
  • Stimularea turnover-ului cellular, prin eliminarea celulelor moarte din stratul cornos

Efectele pozitive si negative ale peeling-ului?

Peeling-ul facial este o metoda dermato-cosmetica asa cum este descrisa la Dr. Sorin Parasca pe acest link: http://drsorinparasca.ro/peeling/ prin intermediul careia se indeparteaza celulele moarte de la suprafata tenului, facandu-l sa arate mai tanar si mai sanatos.

Cel mai mare avantaj al peelingului este faptul ca stimuleaza reinnoirea celulara de la nivelul fetei si ofera un aspect general mai placut, dand astfel incredere in sine celor care apeleaza la el. Un alt avantaj al peeling-ului chimic este ca revitalizeaza tenul obosit si mareste gradul de elasticitate al acestuia. Peelingul nu poate fi efectuat pe o piele sensibila sau iritata, din cauza proprietatilor puternic abrazive.

De asemenea, acest procedeu nu este recomandat persoanelor care au probleme de cicatrizare sau dereglari ale sistemului limfatic, precum si probleme cu inima sau cu diabetul, ori cei cu insuficienta renala. Care sunt beneficiile unei astfel de interventii nechirurgicale? In primul rand, reduce liniile din jurul ochilor sau al buzelor si atenueaza considerabil ridurile, imbunatatind aspectul fetei. Mai mult decat atat, peelingul chimic poate trata diferitele tipuri de acnee si reduce petele cauzate de soare ori pistruii si imbunatateste in totalitate aspectul general al pielii, precum si textura sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *