Stil de viata sanatos

Dieta cu supa de varza – modalitate de slabit si detoxifiere

supa-de-varza

Una din cele mai cunoscute diete, durează o săptămână, timp în care poţi să slăbeşti destul de mult dacă respecţi planul. Este o dietă hipocalorică, recomandată numai persoanelor sănătoase şi… care au voinţă.
Dieta cu ciorbă de varză ajută atât la detoxifiere, cât şi la slăbit, însă trebuie să ţii cont că este o dietă cu foarte puţine calorii, deci nu ai voie să o urmezi mai mult de o săptămână. Iar după ce termini aceasta dieta cu supa de varza va trebui să ai o alimentaţie foarte sănătoasă dacă nu vrei să te îngraşi la loc.

Dieta cu ciorbă de varză – meniul pe zile

Ziua 1
Supă de varză şi fructe, cu excepţia bananelor.
Ziua 2
Supă de varză şi legume, mai puţin fasole, mazăre sau porumb. La micul dejun ai voie să mănânci un cartof copt sau fiert cu o linguriţă de unt.
Ziua 3
Supă de varză, legume şi fructe, cu excepţiile din zilele 1 şi 2. Si azi ai voie să mănânci un cartof cop sau fiert cu unt.
Ziua 4
Supă de varză, opt banane şi două pahare de lapte degresat.
Ziua 5
Supă de varză, maxim 500 grame de carne slabă, şase roşii şi cel puţin şase pahare de apă.
Ziua 6
Supă de varză, maxim 500 grame de carne slabă şi legume.
Ziua 7
Supă de varză, maxim 200 grame de orez brun, legume şi sucuri naturale de fructe.

Regulile dietei

1. Ciorba de varză se poate consuma în orice cantitate
2. Se poate bea plată sau minerală şi ceai neîndulcit. Sucuri de fructe se pot bea doar în ziua 7.
3. Când nu se specifică o cantitate anume, înseamnă că ai voie să mănânci oricât. De exemplu în zilele când sunt permise legume, le poţi mânca în orice cantitate.
4. Carnea şi legumele se pot găti la cuptor, la aburi sau fierte. Sunt interzise prăjelile.
5. În salatele de legume se poate pune doar oţet, fără ulei.

Cum prepari ciorba de varză pentru slăbit

• 1 varză mare
• 1 ţelină mică
• 3 morcovi
• 2 ardei graşi
• 3 cepe mari
• 4 roşii
• Sare, piper, sare de lămâie (opţional).
Se călesc legumele tocate, cu excepţia verzei şi a roşiilor, timp de 5 minute. Se adaugă apă, varza tocată mărunt şi roşiile curăţate de coajă. Se lasă la fiert. La final se poate acri cu sare de lămâie, în funcţie de preferinţe.

Sursa: Unica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *