Casa si gradina

Drujbele de calitate trec prin lemne ca prin unt

drujba

Drujbele sunt niste echipamente formate dintr-un fierastrau clasic care este actionat printr-un motor alimentat fie cu energie electrica, fie cu benzina. Intrucat taierea si celui mai dur lemn se efectueaza  intr-un mod facil, drujbele sunt unele dintre cele mai importante echipamente ale gospodariei sau din silvicultura. Fie ca sunteti un gospodar, fie ca sunteti un profesionist din domeniul silviculturii, drujba este echipamentul ideal pentru taierea intr-un timp rapid a unei cantitati apreciabile de lemne. De asemenea, acestea se manevreaza usor intrucat au greutati reduse. Se spune ca primul model de drujba a aparut in secolul XIX, iar in 1927 deja intrau in productia de serie.

Vezi care sunt principalele tipuri de drujbe

drujba

Intr-un tur de internet, oamenii interesati de achizitionarea unei drujbe pot gasi game cuprinzatoare de astfel de echipamente. Modelele difera de la producator la producator, lungimea lamelor de taiere este cuprinsa intre 24 de cm si poate depasi 1 metru, cele pe benzina pot dezvolta intre 2 cai putere si 6.7 cai putere, cele pe curent electric pot ajunge pana al 3300 W, iar printre principalii producatori se numara si urmatoarele branduri:

  • Einhell, Stern, Husqvarna
  • Triton, Ruris
  • Hecht, Filedmann

In genere, drujbele electrice sunt echipamente ideale pentru uzul casnic intrucat sunt mai mici decat cele pe benzina, au un design compact si se pot folosi chiar si cu o singura mana.  Daca va doriti sa va achizitionati o drujba electrica unele dintre cele mai importante branduri care fabrica astfel de echipamente sunt Ruris si Hecht.

Printre cele mai puternice drujbe pe benzina din lume sunt fabricate de cunoscutul producator Husqvarna, lama acestora poate depasi un metru si sunt prevazute cu motoare pe benzina, care dezvolta 6.2 kW.  Datorita lungimii si a puterii motorului sunt destinate profesionistilor si lucrarilor foarte dificile. Aceste drujbe dispun de un raport putere/ greutate ideal, au sisteme Smart Start si amortizoare antivibratii menite sa menajeze bratele lucratorului. De asemenea, acestea dispun de sisteme care reduc consumul noxelor sau al carburantului.

 Intrucat desfasuram o multitudine de activitati la care folosim drujbele, fabricantii de drujbe proiecteaza si fabrica aceste echipamente astfel incat sa fie optime pentru o plaja larga de aplicatii. Astfel acestea pot fi folosite in constructii, in silvicultura, la gradinarit sau in peisagistica.

O drujba buna pentru gospodari este modelul Ruris Dac 401S. Cu acest echipament puteti taia lemne folosite la incalzirea casei sau lemnele folosite in constructia acoperisurilor. Aceasta drujba are o greutate mica, lama sa nu depaseste 40 de cm, iar motorul are o putere de 2 cai putere. Motorul functioneaza pe baza de amestec intre benzina si ulei (25 ml ulei/1 l benzina) dat fiind ca este in doi timpi. Capacitatea cilindrica a acestui model este de 41 cm3, cea a rezervorului pentru benzina este de 0.5 litri, iar cea a rezervorului de ulei este de 0.25 litri.

Doteaza-ti gospodaria cu o drujba

Asadar, in cazul in care sunteti interesat de achizitionarea unei drujbe, la distanta de cateva clickuri puteti gasi o multitudine de modele. Avantajul unei comenzi online consta in faptul ca nu veti mai fi nevoiti sa va deplasati pana la magazinele fizice si veti economisi timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *