Auto

Dupa diagnosticarea problemelor, se foloseste kitul de ambreiaj comandat online

kit ambreiaj auto

Sta in natura lucrurilor sa se uzeze. Ambreiajele auto nu fac exceptie. Intrebarea nu este daca ambreiajul se va uza si va incepe sa patineze si sa scoata zgomote, ci cand. Iar acest „cand” depinde de mai multi factori. Ce este bine de stiut este ca ori la revizie, ori intre revizii (adica de fiecare data cand este cazul), piese noi pentru ambreiaj se pot obtine foarte usor printr-o comanda online, caz in care la destinatie va ajunge un kit de ambreiaj, si nu o singura piesa. Asadar, mai intai se face o diagnosticare a problemelor, pentru a se putea afla cauzele (de unde, de ce, cum, pe unde), si mai apoi se comanda kitul si se trece la schimbarea propriu-zisa a pieselor uzate.

Schimbare a pieselor componente ale unui ambreiaj auto este o operatiune destul de grea, fiindca trebuie data jos cutia de viteze, asadar ideal este mersul la service, ori odata cu ocazia reviziei, ori separat

Ce provocari sunt intampinate in diagnosticarea problemelor ambreiajului?

kit ambreiaj

Din pacate, multe nereguli pot avea aceleasi simptome. Situatia poate fi comparata cu problemele de la organismul uman, daca este permisa o asemenea comparatie. Un automobil este un sistem deosebit de complex, si tocmai de aceea se intampla asa. Iata, zgomotele de la ambreiaj pot veni de la un rulment de presiune defect actionat de pedala de ambreiaj, pot veni de la bucsa de centrare, de la furca de debreiere, de la simpla nealiniere (nu de astre, ci de piese).

Asta, apropo de zgomote. Dar este logic ca cu cat se conduce mai mult in medii urbane, mai agresiv, si cu cat se schimba vitezele mai mult, cu atat fetele discului de la ambreiajele auto se deterioreaza. Tractarea unei remorci, de asemenea, grabeste „sfarsitul”, oricum cauzele sunt mai multe

Ce contine acest kit cu piese pentru ambreiaj?

ambreiaj auto

Ambreiajul mai cedeaza „prematur” daca uleiul de la motor ajunge prin cai nebanuite in zona. Uleiul poate sa vina foarte bine de la arborele cotit. Este mai putin important, important este ca soferii sa fie pregatiti cu un kit de ambreiaj, sau sa stie de unde sa il cumpere. Kit-ul contine:

  • O placa de presiune
  • Un disc de ambreiaj
  • Ori un rulment de presiune, ori o bila specifica (pe Revizieshop.ro se poate verifica pentru mai multe marci, ce cuprinde kit-ul de ambreiaj de la fiecare)
  • Volanta de masa dubla, care este optionala in kit (tot asa, in functie de marcile auto, sau chiar de tipurile de motor).

Debreierea, ambreierea, daca nu se desfasoara in conditii normale, vor fi mult mai greoaie in sarcina, atunci cand se accelereaza pentru o depasire si apoi se decelereaza, cand se urca in panta si apoi se coboara si tot asa. Aceasta dificultate in a actiona ambreiajul si in a schimba vitezele este un semn clar ca ceva nu este in ordine la ambreiaj. Noroc ca exista piesele de baza in kit-ul pentru ambreiajele auto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *