Tehnologie

Echipamentele pentru furaje pun bazele unei ferme moderne

echipamente furaje

Animalele din ferme trebuie sa se dezvolte corespunzator pentru a ii oferi consumatorului final o hrana gustoasa si sanatoasa si deopotriva pentru a ii oferi fermierului o materie prima de calitate, care sa ii garanteze profitul. Pentru ca aceste aspecte sa fie cu putinta, fermele moderne sunt prevazute cu echipamente pentru furaje care sunt specifice industriei zootehnice.

 Echipamentele pentru furaje au menirea de a facilita munca fermierilor astfel incat sa eficientizeze etapele de pregatire a furajelor necesare animalelor. Furajele sunt realizate astfel intr-un interval de timp scurt.

In mediul online, intr-o cautare pe Google care contine cuvintele “echipamente pentru furaje” ne este afisat un numar mare de magazine, care plaseaza pe piata astfel de echipamente. Datorita numarului mare de magazine, fermierii au posibilitatea de a isi indrepta atentia catre produse confectionate din materiale de inalta calitate, care sunt comercializate la preturi competitive.

Echipamentele pentru furaje – ce tipuri se gasesc in mediul online?

Echipamentele pentru furaje sunt impartite pe mai multe categorii in functie de tehnologia pe care o inglobeaza, in functie de scopurile pe care le au si in functie de procesul in care are loc pregatirea hranei animalelor. Orisicum, toate aceste echipamente au menirea principala de a eficientiza procesul de preparare a hranei pentru animale.

echipament furaje

Astfel, printre principalele tipuri de echipamente pentru furaje se numara si urmatoarele:

  • Remorcile tehnologice- aceste echipamente pot fi descarcate atat manual, cat si cu ajutorul unor sisteme hidraulice. Actionarea lor are loc prin intermediul unui motor electric sau de catre tractor. Capacitatea lor permite caratul furajelor maruntite de tocatoare. Latimea lor este de 1.2 m, lungimea poate ajunge pana la 1.8 m, iar inaltimea este de 1.65 m. In timp ce greutatea lor poate ajunge si la 500 de kilograme, volumul pe care il asigura este de 1.5 metri cubi.

furaje echipament

  • Tocatoarele tip moara de furaje- aceste echipamente sunt dotate cu motore electrice monofazate si au mai multe functii. Astfel, acestea pot fi utilizate la macinarea cerelelor (prin intermediul unui kit de ciocanele) sau la macinarea porumbului ( cu ajutorul unui kit in care este inclus un cutit special). Acest cutit isi dovedeste eficienta si la tocatul sfeclei sau a guliei. Avand motoare care dezvolta 3 cai putere, aceste echipamente pot toca 350 de kilograme de furaje in timpul unei ore
  • Tocatoarele de resturi vegetale- echipamentele din aceasta categorie se folosesc la maruntirea lucernei, a cocenilor, a paielor sau a scoartei. Sunt prevazute cu motoare care dezvolta 3 cai putere si a caror capacitate de tocare este de 350 de kilograme/ora
  • Tocator dual- motoarele acestora dezvolta 4 cai putere si au o capacitate de lucru care variaza intre 400 de kilograme si 600 de kilograme in timpul a 60 de minute. Se folosesc la tocarea ierbii, a trifoiului, dar pot zdrobi si porumbul. Fiind confectionate din otel cromat, cilindrii acestor echipamente nu se oxideaza
  • Tocatoarele prevazute cu 5 functii- aceste echipamente sunt dotate cu 4 unitati menite sa concaseze graul, porumbul sau orzul, sa toace mazarea sau trifoiul, sa zdobeasca furajul si porumbul sau sa rupa boabele in bucati

Echipamentele pentru furaje – de unde le poti comanda?

Magazinele online, cum este si www.fermierulafacerist.ro, va pun la dispozitie posibilitatea de a efectua o comanda direct pe site. Livrarea acestora are loc la adresa mentionata in comanda, ceea ce inseamna ca veti economisi timpul necesar deplasarii la reprezentantele din punctele fixe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *