Social

Firmele de colectare a deseurilor menajere subliniaza importanta acestei activitati

deseurile-menajere

 

Deseurile menajere reprezinta inca una dintre problemele cu care se confrunta Romania si pe care cetatenii responsabili, alaturi de firmele specializate incearca sa o combata. Precolectarea, colectarea, transportul, reciclarea sau distrugerea reziduurilor menajere reprezinta practici imperios necesare daca se doreste un ecosistem sanatos.

Exista firme, precum Green Global, care si-au aratat disponibilitatea in toate orasele tarii de a ajuta la parcurgerea acestor pasi despre care puteti citi mai multe aici, in scopul de a avea o viata mai sanatoasa si un mediu inconjurator curat.

Aspecte importante in ceea ce priveste reziduurile menajere

Fiecare om este responsabil de producerea deseurilor menajere, insa cele mai multe se intalnesc in gospodarii, magazine, hoteluri, restaurante sau institutii publice. Mai jos puteti vedea o scurta lista ale principalelor reziduuri menajere care sunt produse in fiecare moment:

colectarea-deseurilor-menajere

  • Cea mai populara categorie este hartia, fiind cel mai des intalnit deseu, intrucat se foloseste in foarte multe industrii. Chiar daca nu este periculoasa, ea se intalneste sub foarte multe forme si trebuie reciclata.
  • Imediat sub varful piramidei se situeaza cartonul, care este ambalajul cel mai des folosit. El are un potential foarte mare de reciclare, de aceea oamenii sunt sfatuiti sa il arunce acolo unde ii este locul si nu laolalta cu alte deseuri.
  • Reziduurile de metal se intalnesc destul de des, mai ales sub forme de conserve, insa ele sunt de mai multe tipuri, feroase si neferoase.
  • Resturile alimentare fac parte dintr-o alta categorie deosebita, provenind din casele oamenilor si reprezinta alimentele pe care ei nu le-au consumat intr-un flux alimentar.
  • In categoria resturilor organice se incadreaza si mancarea, insa intra si resturile de plante si de animale, care trebuie eliminate in deplina siguranta.
  • Chiar si cele mai mici obiecte, asa cum sunt scobitorile se transforma in deseuri menajere odata folosite, care se incadreaza in categoria resturilor lemnoase.

Acestea reprezinta cateva dintre cele mai des intalnite tipuri de deseuri menajere care rezulta din comportamentul oamenilor. Din acest motiv, cetatenii sunt indemnati sa colecteze selectiv deseurile si sa aduca o contributie semnificativa in acest proces important.

Pasii pentru o precolectare si colectare eficienta a deseurilor menajere

colectare-deseuri-menajere

Cetatenii responsabili sunt rugati sa se implice in procesul de precolectare a deseurilor menajere si sa inceapa sa arunce resturile in recipientele special amplasate, care se diferentiaza in functie de culoare.

Urmatorul pas este sa intre in legatura cu una dintre firmele care s-au specializat in acest domeniu, care sa ajute la desfasurarea unui proces eficient de colectare, transport, tratare sau reciclare a deseurilor menajere.

O colaborare intre romani si companiile care colecteaza deseuri poate salva mediul inconjurator si poate imbunatati calitatea vietii umane!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *