Sport

GALA TENISULUI ROMANESC: Afla AICI care au fost premiile acordate anul acesta!

Pentru tenisul romanesc anul 2017 a fost unul dintre cele mai bune din istoria acestui sport in Romania, cu performante exceptionale, de la copii si junior, si pana la sportivii profesionisti.

Sa nu uitam ca 2017 este anul in care, pentru prima data in istoria WTA, o jucatoare din Romania a urcat pe locul 1.

Și inca sta acolo, iar Simona Halep, caci despre ea este vorba, are de gand sa mai stea multa vreme.

A fost un an foarte, foarte frumos pentru mine, nu am de ce sa ma plang. Chiar daca a fost cel mai greu, a fost in acelasi timp si cel mai frumos an. Ma bucur ca am putut sa ajung pe locul 1. E tot ce mi-am dorit, sper sa fie bine si de acum incolo. Nu stiu cat de greu va fi sa ma mentin pe primul loc. In ianuarie voi lua startul ca lider mondial. Dar sper sa fiu relaxata, sa ma gandesc numai la ce am de facut si nu la presiunea pe care o sa o simt. Pentru ca o sa fie presiune. Trebuie numai sa ma bucur si sa muncesc si mai mult de acum incolo“, a spus Simona.

Și, parca pentru a demonstra inca o data cat de bun a fost acest an pentru tenisul romanesc, trebuie sa spunem ca nu mai putin de sase jucatoare din Romania se vor afla pe tabloul principal la Australian Open 2018, situatie care, crede Simona: “Inseamna foarte mult pentru noi. Aratam ca se poate, indiferent de tara din care vii. Sper ca acest lucru sa motiveze si junioarele, sa aibe mai multa incredere in ele si cat de curand sa urce si ele in top”.

Un alt premiant al serii a fost Marius Copil, singurul român din Top 100 ATP, preformanță reușită chiar în acest an.

“În proporție de 90% pot spune că sunt mulțumit de anul acesta. Mi-aș fi dorit să termin anul pe 74, dar nu pot să fiu supărat că am intrat în primii 100 de jucători. Am avut mai mult constanță anul acesta. Am început pe 220 în lume și am ajuns până pe 74 la un moment dat. Mă simt din ce în ce mai bine, anul viitor am un țel mult mai mare, vreau să intru în top 50. Prima parte din an este pe hard, suprafața mea preferată, așa că pot începe cu rezultate bune și să tind spre top 50\”, a spus Copil, care a terminat anul pe locul 93 mondial, singurul român între primii 450 din ATP, și care și-ar fi dorit câțiva compatrioți în prima parte a clasmentului mondial: \”La băieți trecem printr-o perioadă mai grea, cred că sunt doar eu în primii 500 la simplu. Nu m-am uitat exact, dar e trist să știu că la simplu nu mai e niciun român în spatele meu. Mi-ar fi plăcut să avem mai mulți jucători aproape de top 100, așa ne-am fi ajutat unii pe alții”.

Un premiu special, pentru ” Contributia adusa tenisului romanesc”, a fost primit de Ilie Nastase si Ion Tiriac. Preocupat in continuare de binele tenisului romanesc, pentru care pune mult suflet, Ilie Nastase a facut o “radiografie” rapida a acestui atat de iubit sport in Romania. “Simona Halep este numarul 1 mondial si speram sa stea cat mai mult acolo. Eu i-am spus ca o sa-i fie greu, pentru ca toate vor dori sa o bata pe ea. Trebuie sa fie atenta la fiecare meci. Inseamna mult ca avem 6 fete pe tablou la Australian Open. Pacat ca nu avem si la baieti. Hai, nu sase, dar macar 3 era bine sa avem. E un ciclu, inainte aveam la baieti, acum avem la fete. Speram sa avem la un moment dat si la fete si la baieti in acelasi timp. A fost un an bun totusi pentru tenisul romanesc, dar din pacate, noi, la federatie ne certam. Ce-o sa facem cand nu vom mai avea un sportiv numarul 1 mondial?”.

IATA LISTA PREMIILOR SPECIALE ACORDATE DE FRT

1. Cea mai buna jucatoare din Romania – SIMONA HALEP

2. Cea mai buna performanta masculina la dublu in 2017 – HORIA TECAU

3. Cea mai buna performanta feminina la dublu in 2017 – MONICA NICULESCU

4. Cea mai buna ascensiune feminina la simplu in anul 2017 – MIHAELA BUZARNESCU

5. Cea mai buna ascensiune masculina la simplu in anul 2017 – MARIUS COPIL

6. Cel mai bun junior desemnat de Tenis Europe in anul 2017 – NINI GABRIEL DICA

7. Cea mai buna performanta la FOTE 2017 – NICHOLAS IONEL

8. Castigatoarea turneului romanesc WTA BRD Bucharest Open 2017, simplu si dublu – IRINA BEGU

9 .Debutanti in Cupa Davis -VASILE ANTONESCU, DRAGOȘ DIMA, NICOLAE FRUNZA si BOGDAN BORZA

10. Contributia adusa tenisului romanesc – ILIE NASTASE si ION TIRIAC

TOP 10 CLUBURI DE TENIS DIN ROMANIA

1. CS DINAMO BUCUREȘTI

2. AS TENIS CLUB BUCUREȘTI

3. AS CS AS CLUB POLITEHNICA

4. LPS-CSS CONSTANTA

5. CD SPORTUL STUDENTESC

6. CSM BUCUREȘTI

7. CLUB SPORTIV MAMAIA IDU

8. CSA STEAUA BUCUREȘTI

9. CS SPORT 4 FUN TIMIȘOARA

10. AS CS TENIS MASTERS

Sursa: http://www.frt.ro/ro/info_detalii/9525

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *