Auto / Uncategorized

Generatoarele de curent nu te lasa sa te plictisesti in casa de vacanta

Daca ai unul sau mai multe generatoare de curent la casa de vacanta din varful muntelui, poti sa te asiguri ca vei avea curent chiar si atunci cand cerul se intuneca si precipitatiile nu mai contenesc. Generatoarele electrice sunt cele care asigura curentul electric atunci cand „cade curentul” in urma unor conditii meteo extreme sau in urma vreunui „Dorel” care a avariat reteaua pe timpul unor lucrari.

In prezent nu se mai poate sta fara telefon mobil si fara laptop nici macar cand mergi la casa de vacanta dintr-un satuc uitat de munte. Te-ai autoeducat sa impartasesti pe retelele de socializare faptul ca esti in vacanta, faptul ca te relaxezi, faptul ca zona in care esti este atat de frumoasa incat numai cine nu are ochi nu poate sa observe frumusetea vietii.

generatoare curent electric

Si, oricum, fara sa aprinzi un bec nu se poate, mai ales in beci sau in camerele care nu pot avea fereastra directa. Plictiseala nu trebuie sa te ajunga din urma, ai fugit de repetarea aproape obsesiva pe care rutina oraseneasca o da, macar in vacanta sa traiesti totul cu intensitate! Generatoarele de curent electric pot sa iti asigure macar mininimul necesar de curent, pentru ca tu si familia ta sa nu va intristati daca este urat afara.

Generatoarele dau curent cat vrei pentru ce consumatori de curent vrei

Ca specificatii, generatoarele de curent difera intre ele in functie de combustibilul folosit si de necesarul de putere electrica folosita pe o perioada maxima de timp, pana stii tu ca revine curentul sau, in fine, pana te culci:

  • Generatoare care se alimenteaza cu benzina sau motorina (cele cu motor diesel sunt prin excelenta pentru utilizarea industriala, dar pentru o casa de vacanta, oricat de mare ar fi ea, merg la fel de bine si acestea dar si cele pe benzina)
  • Generatoarele de curent electric dezvolta puteri diferite ale curentului electric, in functie de puterea motorului; puterea maxima trebuie sa fie cu 30% mai mare decat necesarul de putere al casei tale de vacanta, pentru ca in cazul folosirii, sa nu fie suprasolicitat niciodata
  • Generatoarele electrice au o autonomie de cateva ore (3, 4, 5, 6 ore, apoi te culci si te trezesti dimineata, cand iti vei da seama daca a revenit curentul electric de pe retea sau daca trebuie sa realimentezi generatorul)
  • Aceste aparate pornesc ori prin demaror cu sfoara, ori cu demaror electric, ori manual, printr-un starter electric

Este mai bine sa iti poti stabili care sunt consumatorii vitali de curent (adica aceia permanenti, de care poti dispune oricand, de care nu te poti lipsi). Poate ai 30 de consumatori la casa de vacanta, dar iti folosesc doar 20 din aceia 30. Deoarece costul curentului electric astfel obtinut este mai ridicat fata de costul curentului electric furnizat pe retea de operatorul la care esti abonat, nu este o idee buna sa aprinzi tot prin casa cand esti pe generator electric. Dar faptul ca poti avea curent unde te intereseaza pe tine este mare lucru.

Astfel, aduni necesarul electric de la consumatorii pe care ii consideri tu vitali, adaugi 30% si astfel iti dai seama ce puteri trebuie sa aiba generatoarele tale de curent electric. In cele din urma, compari modelele prezente pe internet si astfel iti poti da seama care ar fi investitia, precum si cate kilograme va avea noul tau generator (ca sa iti dai seama ce bagaje mai iei cu tine la casa de vacanta sau nu).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *