Casa si gradina

Gradini verticale montate de Artagradinilor.ro – cum are loc simbioza intre natura si arta

gradini pe verticala

Gradinile verticale, din punct de vedere obiectiv, sunt panouri a caror dimensiune variaza de la model la model in functie de spatiul in care urmeaza a fi montate, panouri in care sunt plantate mai multe specii de flori ornamentale si care, ulterior, sunt agatate de peretii caselor. In genere, gradinile verticale se monteaza in spatiile interioare ale caselor, dar se pot asambla si pe peretii exteriori ai imobilelor.

Persoanele care isi doresc sa isi orneze locuintele cu gradini verticale se pot orienta catre serviciile puse la dispozitie de Artagradinilor.ro intrucat membrii acestei echipe sunt profesionisti in acest domeniu.

Plasand pe piata un numar mare de tipuri de gradini verticale, miza Artagradinilor.ro consta in a se adresa si in a satisface deopotriva o plaja cat mai vasta de preferinte estetice sau de bugete.

Gradinile pe verticala sau cum sa va transformati casa in cea de-a opta minune a lumii

Gradinile pe verticala despre care puteti citi mai multe pe ArtaGradinilor.ro reprezinta o modalitate de decorare, de compartimentare sau de tratare a peretilor din spatiile interioare care multumeste pana si cele mai exigente preferinte estetice. Trendul gradinilor verticale este imbratisat de oamenii care adopta un comportament verde, de oamenii care isi doresc ca locuintelor lor sa reprezinte un spatiu in care natura si arta se imbina in mod armonios.

gradini verticale

Gradinile verticale, pentru a nu necesita o ingrijire amanuntita, sunt prevazute cu urmatoarele:

  • Sisteme proprii de irigatie
  • Chenare care se armonizeaza cu aspectul casei
  • Sisteme de fertilizare a plantelor

Inca din Antichitate, mai exact inca din secolele VI-VII i.Hr., gradinile erau considerate o solutie pentru optimizarea aspectului caselor, gradina fiind considerata un colt de rai, care incanta privirea datorita frumusetii. Dovada acestui lucru este chiar una dintre marile minuni ale lumii, anume Gradinile Suspendate ale Semiramidei, despre care se spune ca se intindeau pe o suprafata de 15.000 metri patrati si ca se inaltau pe 4 terase etajate pana la aproximativ 80 de metri inaltime. Despre aceste gradini se spune ca au fost construite de Nabucodonosor si ca au fost daruite uneia dintre sotiile sale, care isi aducea aminte cu regret de peisajul locului din care isi tragea originile.

Gradina verticala – ce beneficii aduce unei locuinte?

Proiectarea si montarea unei gradini verticale se face de experti in peisagistica, anume de expertii de la Artagradinilor.ro. In urma decorarii casei cu o gradina verticala au loc o serie de avantaje.

gradini-veritcale-montaj

In primul rand, in casa urmeaza a fi un aer mult mai pur, intrucat plantele inramate vor furniza o cantitate de oxigen optima.

In al doilea rand, gradinile verticale pot influenta substantial starea de spirit a unui om. Imaginati-va doar cum este sa veniti obositi dupa o zi lunga de munca si sa luati masa sau sa stati cu familia la povesti intr-un spatiu compartimentat de pereti verzi din flori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *