Sanatate

Ibutin, comprimate filmate cu eliberare prelungita

ibutin medicament

Prospect Ibutin, comprimate filmate cu eliberare prelungita

Ce este Ibutin si pentru ce se utilizeaza

batrani care iau medicamente

Indicatii:

Sindrom de colon iritabil sau tulburari digestive functionale (dureri, crampe abdominale, spasme, balonari, diaree si/sau constipatie. La copii in colici, abdomen cronic dureros si tulburari de tranzit intestinal (se poate administrare din prima saptamana de viata).

Grupa farmacoterapeutica: medicamente in tratamentul tulburarilor functionale intestinale, anticholinergice sintetice. Acceseaza RevistaGalenus.ro si afla tot ceea ce nu stiai despre acest medicament.

Mod de administrare

Adulti: Comprimate filmate 100-200 mg de 3 ori pe zi. Suspensie (adaugare de apa fiarta si racita) 1-2 lingurite de 3 ori/zi.

Copii: 1 ml/kg corp si zi divizat in 2-3 prize; sugari sub 6 luni: 1/2 lingurita de 2-3 ori/zi; sugari 6 luni – 1 an: 1 lingurita de 2 ori/zi; 1-5 ani: 1 lingurita de 3 ori/zi; peste 5 ani: 2 lingurite de 3 ori/zi.

Atentionari si precautii

Hipersensibilitate la trimebutina sau la oricare dintre excipientii produsului. Insuficienta renala severa.

Inainte de administrarea Ibutin trebuie exclusa existenta unei afectiuni organice la nivelul sistemului digestiv (de exempu enterita inflamatorie, ocluzie mecanica etc.)

Sarcina si alaptarea

Studiile la animale nu au pus in evidenta efecte teratogene. in absenta efectelor teratogene la animale, nu se anticipeaza efecte malformative la om. in clinica, nu exista pana in prezent suficiente date pentru a evalua un eventual efect malformativ sau fetotoxic al trimebutinei administrate in timpul sarcinii.

In consecinta, ca o masura de precautie, este de preferat evitarea administrarii trimebutinei in primul trimestru de sarcina. Utilizarea trimebutinei in trimestrele 2 si 3 de sarcina nu se recomanda decat daca este absolut necesar. Alaptarea este posibila in timpul utilizarii trimebutinei.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Reactii adverse posibile

Reactii cutanate.

Supradozaj
Nu s-au raportat cazuri de supradozaj. In caz de ingestie a unor doze mari, tratamentul este simptomatic.

Cum se pastreaza Ibutin

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie
Un comprimat filmat cu eliberare prelungita contine maleat de trimebutina 300 mg si excipienti: nucleu: lactoza monohidrat, acid tartric, povidona, hidroxipropilmetilceluloza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film: hidroxipropilmetilceluloza, dioxid de titan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *