Uncategorized

Il ierti daca te-a inselat?

“Yesterday, all my trouble seemed so far away…”, cam aşa te simţi şi tu, după ce ai aflat că iubitul tău, în care aveai încredere deplină, te-a înşelat… Acum, nimic nu mai e la fel, nici Pământul nu se mai învârte la fel în jurul Soarelui, nici iarba nu mai creşte, iar culorile devin tot mai şterse… Hei, capul sus! Viaţa merge mai departe!

cum sa ierti o aventura


Poţi rămâne cu el şi să îl ierţi, în numele iubirii. E una dintre cele mai mari greşeli. Chiar dacă îl iubeşti enorm, sentimentele tale nu pot îndrepta lucrurile între voi. Infidelitatea lui se traduce printr-o lipsă de respect la adresa ta. Dacă îl ierţi, te expui riscului să fii înşelată din nou. Chiar dacă el spune că te iubeşte, că regretă enorm că a făcut asta, faptul că a fost în stare să o facă o dată ar trebui să te pună pe gânduri.

Îl poţi înşela şi tu, ca să te răzbuni. Este o variantă ispititoare, însă nu vei face decât să înrăutăţeşti lucrurile. Reflectează bine, înainte să te arunci în braţele altui bărbat: eşti sigură că vrei să faci acelaşi lucru pe care îl condamni la partenerul tău? Eşti sigură că îţi doreşti o aventură? Cum te vei simţi după ce o faci?

Îl părăseşti. E nevoie de multă fermitate şi de mult curaj ca să faci asta. E greu să o iei de la capăt cu altcineva, însă nu prea ai de ales. Nu are rost să continui o relaţie care nu mai merge, doar din inerţie şi din teama de necunoscut. Chiar dacă nu îţi va fi uşor, e cea mai bună decizie pe care o poţi lua.
Unii spun că femeia poartă o parte din vină pentru infidelitatea bărbatului. Argumentele sunt că niciun bărbat nu ar înşela o femeie care îi oferă tot ce doreşte. Dacă o femeie nu oferă suficientă afecţiune, atenţie, dacă nu e interesată de sex, dacă nu îşi sprijină bărbatul, atunci acesta poate căuta în altă parte o femeie care să îl facă să se simtă centrul universului, să îl iubească şi să îl răsfeţe aşa cum are nevoie.

Alţii, însă, reacţionează cu vehemenţă şi susţin că adulterul nu poate fi, în niciun caz, vina femeii. Dacă bărbatul este nemulţumit de comportamentul soţiei sale, atunci are obligaţia de a-i comunica acest lucru şi de a căuta o soluţie, împreună cu ea.

Infidelitatea nu trebuie transformată într-un un joc despre „cine a greşit mai mult?”. Ambii parteneri sunt implicaţi în această poveste, însă niciunul nu este sfânt şi niciunul drac. Ceea ce e clar, totuşi, e că adulterul este un act extrem de egoist: cel care înşeală o face ca să obţină plăcere pentru el, nemaigândindu-se la sentimentele jumătăţii sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *