Uncategorized

Informatii despre dieta HCG

Cum ar fi sa pierzi 1 kilogram zilnic fara sa ti se faca foame niciodata? Cu dieta HCG poti face acest lucru deoarece foloseste un hormon care iti blocheaza foamea cat timp tii regim si e foarte slaba in calorii. Este vorba despre Hormonul Gonadotropina Corionica umana – HCG care se produce in timpul sarcinii.

Insa este acesta in stare sa taie pofta de mancare si sa arda grasimile? Unele studii spun ca nu, altele ca da.

In America, Administratia Medicamentelor (FDA) a interzis remediile homeopate ce contin HCG, pe motiv ca ar fi potential periculoase, insa oamenii sunt multumiti de aceasta dieta si sustin ca functioneaza. De ce este insa atat de controversata?

Dr. Emma Sheri, Dr. Craig Primack si Dr. Lionel Bissoon sunt alaturi de Dr. Oz  pentru a dezbate acest subiect.

„La cabinetul meu particular din Arizona, circa 25% din pacienti au incercat-o in ultimul an. Apoi au venit la mine deoarece dieta nu i-a ajutat. Toti au slabit in medie circa 15 kilograme, dar apoi s-au ingrasat si mai mult.” a spus Dr. Craig Primack.

Dr. Lionel Bissoon a ajutat sute de pacienti folosind injectii cu HCG la cabinetul sau din New York. El declara: „Injectiile cu HCG ajuta la slabire deoarece cresc nivelul testosteronului si al hormonului de crestere. Poate trata si dominatia estrogenica, stimuland ovarele si crescand productia de progesteron. Exista metode stiintifice testate care ii demonstreaza eficienta.”

Dieta traditionala HCG reduce numarul zilnic de calorii la circa 500. In aceasta dieta ai consuma urmatoarele: o cafea la micul dejun, un mar ca gustare de dimineata, la pranz mici portii de proteine si salata, apoi o gustare cu doua felii de paine prajita, la cina alta portie mica de proteine cu legume si inca o gustare.

Controversa porneste de la pericolul de a consuma numai 500 de calorii, insa pacientii care tin aceasta dieta nu simt foamea consumand doar atat.

Care este diferenta dintre aceasta dieta si dietele drastice la care recurg unii oameni fara supraveghere?

„De obicei, daca slabesti repede, pierzi multa masa musculara, afectand metabolismul si riscand cresterea in greutate.”, spune Dr. Emma Sheri.

S-a facut un studiu-pilot timp de 4 saptamani pe doua grupuri, fiecare grup format din 12 pacienti.

Primului grup i s-au administrat injectii cu HCG.  Grupul a slabit in medie 6 kilograme din care 5 kilograme de grasime si 1 kilogram de masa musculara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *