Educatie

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti recomanda ANULAREA serbarilor de iarna! Afla de ce!

Serbarile de iarna programate pentru sfarsitul acestei saptamani in scoli, gradinite si licee ar putea fi anulate pentru respectarea zilelor de doliu national, dupa decesul Regelui Mihai I. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a trimis o recomandare tuturor institutiilor de invatamant din Capitala pentru respectarea zilelor de doliu national, spunand ca nu impune nimic, fiind doar o recomandare.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a trimis o recomandare tuturor institutiilor de invatamant din Capitala pentru respectarea zilelor de doliu national in 14, 15 si 16 decembrie, asa cum au fost decretate prin hotarare de Guvern.

Noi am trimis scolilor o recomandare, noi nu impunem, am trimis o recomandare pentru a respecta ad literam decizia Guvernului prin care s-au stabilit zilele de doliu national. Ramane la alegerea fiecarei institutii, dar e totusi o chestiune de bun simt, e doliu national”, a declarat pentru News.ro Marian Banu, purtatorul de cuvant al ISMB.

Reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca nu au trimis inspectoratelor scolare nicio recomandare in acest fel, fiind decizia fiecarei institutii. Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai va fi adus in tara, miercuri, 13 decembrie, la ora 11:00, iar in 16 decembrie, la ora 12:30 va avea loc slujba de inmormantare la Catedrala Patriarhala.

In aceeasi zi, la ora 17:45, va avea loc slujba de inmormantare, la Curtea de Arges. Guvernul a aprobat instituirea a trei zile de doliu national, in 14, 15 si 16 decembrie.

Potrivit legii, in zilele de doliu national, institutiile si autoritatile publice centrale si locale sunt obligate sa arboreze in berna drapelul Romaniei si drapelul Uniunii Europene.

De asemenea, posturile nationale de radio si televiziune, dar si institutiile de cultura trebuie sa isi adapteze programul, iar toate manifestarile culturale, artistice si sportive programate pentru zilele de doliu sunt amanate.

Sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/serbarile-de-iarna-din-scoli-ar-putea-fi-anulate-recomandarea-inspectoratului-843462

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *