Tehnologie

Interfoane: la bloc, la casa, cand esti departe. A2t.ro arata toate posibilitatile

interfoane

Interfoanele sunt prezente peste tot (aproape), pentru ca nu este o mare minune tehnologica sa cuplezi doua elemente printr-un fir, ca sa te poti auzi cu cel din afara care iti solicita accesul. Interfonul este la aproape toate blocurile, multe case au interfon, dar lucrurile nu se opresc aici: interfonul a devenit videointerfon, videointerfonul a scapat de fir si a ajuns videointerfon wireless, iar varful tehnologic este reprezentat de videointerfonul wireless cu IP fix care iti ofera posibilitatea sa controlezi totul printr-o aplicatie de pe smartphone sau tableta de oriunde te-ai afla. Cum suna asta?

Interfoanele care se gasesc si aici https://www.a2t.ro/interfoane-videointerfoane sunt aceste aparate de comunicare care se pot monta la o cladire sau la un imobil care deserveste mai multe locuinte. Ele exista de mult timp, dar abia de cand tehnologia wireless a inceput sa se extinda, interfoanele au devenit foarte performante si au oferit lejeritatea maxima in folosire.

Instalatiile telefonice – de la modelele simple la modelele premium

Instalatiile telefonice exista de mult timp, si unele persoane le folosesc pe cele vechi, sau le inlocuiesc cu modele noi cu specificatii simple (adica doar interfoane cu fir). Ele nu doresc sa imbunatateasca lucrurile. Pentru celelalte persoane exista modele mai complexe, pentru ca astazi videoapelul nu mai este de nivel SF, si nici tehnologia fara fir:

interfon-wireless

· Interfoanele rezidentiale

Au 1 sau 2 posturi (pentru 1 sau 2 familii), cu carcasa de plastic, de metal sau in varianta de lux

· Interfoanele pentru scari de bloc

Au acces prin tag sau prin cod, cu posibilitate de extindere pana la 200-300 de familii

· Videointerfoane rezidentiale

Lucrurile se complica in bine aici: pe un ecran de 7 inchi se pot transmite imagini din exterior in timp real

· Videointerfoanele pentru scari de bloc

Acestea sunt folosite la cartierele rezidentiale, in principiu, si apar in modele smart, de lux

· Videointerfoane wireless rezidentiale

Wireless inseamna ca, fara fir, se transmite o imagine foarte buna si un sunet foarte bun catre telefonul fix DECT, sau catre smartphone-uri si tablete, daca legatura dintre videointerfon, camera de luat vederi si terminalul pe care se emit semnale se mentine prin IP, care la sistemele de operare Android si iOS necesita doar o aplicatie, un app

Interfonul inseamna securitate, civilizatie, tehnologie in folosul general

interfon

Interfonul inseamna securitate pentru ca nu mai permite accesul persoanelor nedorite in spatiile private sau destinate numai anumitor persoane, care locuiesc acolo. Cu toate ca unii straini se pot strecura inventand pretexte, un interfon ii va descuraja pe multi sa faca asta.

Interfonul inseamna civilitatie si pentru ca face lucrurile mai linistite: strigaturile din fata blocului, ciocanitul in poarta vor inceta, se vor reduce. Interfonul (prin videointerfonul wireless, mai ales) inseamna o tehnologie care se afla in folosul general, si care implica transparenta in legatura cu accesul care este in folosul general al societatii in care traim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *