Uncategorized

Mit, astrologie si horoscop zilnic – pasi catre evolutia personala

Inconjurati in permanenta de tehnologie si constransi de mediile sociale in care ne dezvoltam sa ne adaptam la acest proces de evolutie tehnologica – un soi de digitizare a oamenilor – ajungem sa ingnoram micile detalii ale constructiei noastre spirituale, detalii fara de care nu am putea sa ne adaptam la noua viata tehnologizata.

Din dorinta noastra de a incerca sa intelegem modul in care lucrurile functioneaza, de a ne adapta rapid la schimbarile din jurul nostru si de a stabili relatii interpersonale cu ceilalti, am uitat ca multe raspunsuri se afla chiar in interiorul nostru si in modul in care noi invatam sa ne raportam la lucrurile exterioare constientului si subconstientului nostru.

Asemenea copiilor care vor sa devina adulti si noi incercam sa evoluam rapid, sa trecem peste etape si sa atingem un alt nivel. Insa, se ignora un fapt in aceasta situatie: copiii odata ajunsi la varsta maturitatii tanjesc dupa perioada copilariei. Morala: pentru a intelege si a ne intelege nu trebuie sa privim in viitor, nici in trecut, poate nici in prezent, dar trebuie sa privim in noi si la semnalele pe care interiorul nostru ni le transmite in functie de context.

Vechii egipteni – parintii astrologiei si, de ce nu, a horoscopului zilnic?!

astrele te ajuta sa vezi viitorul

Pozitia corpurilor ceresti transmitea vechilor egipteni semnale privind sfaturi foarte practice pentru cursul vietii de zi cu zi, care erau mereu urmate intocmai si intr-un mod foarte serios. Spre exemplu, calendarul egiptean numit si Calendarul de la Cairo prezenta si detalii pur astrologice precum caracterul favorabil sau nefavorabil al anumitor zile, anumite evenimente mitologice care influentau destinul omului si sfaturi practice de urmat in fiecare zi care sa imbuneze astrele si zeii. Plecand de la aceste detalii, putem considera ca horoscopul zilnic transmite mult mai multe decat suma de bani pe care o vei castiga, persoana pe care o vei intalni sau locul de munca pe care il vei obtine. Fara sa constientizam, horoscopul zilnic transmite anumite detalii despre personalitatea noastra in functie de semnul zodiacal pe care il purtam. In esenta acestor detalii putem afla raspunsul la o serie de intrebari despre noi si evolutia noastra umana.

Ce reprezinta horoscopul zilnic?

Horoscopul zilei sau horoscopul de azi nu trebuie interpretat din perspectiva lucrurilor concrete pe care acesta vrea sa le transmita in functie de zodie, ci din perspectiva privirii de ansamblu pe care o ofera asupra zilei pe care este realizat. Pentru o previziune individualizata este necesara analiza astrogramei natale suprapusa peste astrograma zilei respective.

Pe langa horoscopul zilnic mai exista si horoscopul saptamanal, lunar, anual si multe alte variante, fiecare transmitand informatii diferite si cu o anumita incarcatura energetica. La fel, pentru o analiza individualizata este necesara realizarea astrogramei personale.

Horoscopul este inglobat in ramura astrologiei care studiaza influentele planetelor asupra personalitatii si vietii individului in momentul nasterii sale si modul in care acesta evolueaza in functie de influenta acestor planete.

De ce ne place sa citim horoscopul zilnic? Explicatia.

In spatele fiecarei actiuni a noastre se ascund si motivele pentru care facem aceasta actiune, insa de cele mai multe ori nu putem intelege adevaratele motive intrucat acestea se afla undeva in subconstientul nostru si pot fi accesate numai in anumite momente. Putem citi horoscopul zilnic din doua motive si anume:

  • Este considerat a fi un pansament pentru suflet – ca adulti, speram ca astrele ne vor aduce ceea ce dorim cel mai mult: dragoste, bani, sanatate, o viata sociala infloritoare
  • Horoscopul poate fi si o cautare a sensului – prin intermediul horoscopului speram sa gasim raspunsuri la intrebari ce tin de viata noastra personala si profesionala, intrebari la care constientul nostru nu mai stie cum sa raspunda

Prin urmare, indiferent de avantul psihologiei sau al psihanalizei, multi oameni considera ca trasaturile de caracter se pot explica si prin intermediul semnului zodiacal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *