Casa si gradina

Motocositoarea- unealta moderna pentru „coafura ierbii”

Datorita faptului ca nu mai au preturile de achizitie atat de piperate ca in momentul in care au aparut pe piata romaneasca, motocositoarele au devenit mai populare in randul agricultorilor sau in randul celor care se bucura de o curte pe care vor sa o ingrijeasca.

motocositoare

Persoanele care stau la curte si trebuie sa tunda gazonul se pot orienta catre aceste echipamente intrucat prin intermediul lor duc la bun sfarsit aceeasi munca intr-un timp mai rapid si fara a depune acelasi efort ca in cazul in care se folosesc de o coasa. Motocoasele sunt niste echipamente ideale pentru gradinile mai intinse pentru ca sunt propulsate de un motor puternic si au o forma care seamana cu cea a tractoarelor. Doar ca dimensiunile lor sunt mult mai mici.

Sa facem un mic exercitiu de imaginatie. Va aflati in fata peluzei, sa presupunem ca aceasta are aproximativ 700-800 de metri patrati si trebuie sa cositi fiecare particica intr-un mod uniform. Va puneti pe treaba. Chiar daca aceasta activitate nu este la fel de solicitanta ca taiatul si caratul lemnelor, necesita totusi o conditie fizica buna si nu in ultimul rand rabdare. Cositi o data, de doua ori, de trei ori, lasati coasa din mana, scoateti din teaca metalica umpluta cu putina apa piatra de ascutit, treceti de cateva ori cu mana peste lama coasei, o ascutiti, puneti piatra din nou in teaca, cositi iar si tot asa. La zenit, soarele isi arboreaza din ce in ce mai impetuos zambetul. Temperatura creste, iar tu ai de cosit. Spatele incepe sa te doara de la miscarea repetata, care aduce cu cea a unui titirez. Ai parcurs prima suta de metri patrati. Mai lasi coasa din mana, te mai spirjini de ea, mai bei o gura de apa si te apuci iar de cosit. Mai dai de un damb, in care, daca nu ai experienta intr-ale cositului, sigur dai cu coasa. In cele din urma, treaba pare mai solicitanta decat la prima vedere.

Care sunt cele mai impotante aspecte ale motocositoarelor?

In cazul unei persoane care tunde iarba cu o motocoasa, problemele de mai sus nu apar. De ce? Pai motocositoarea este prevazuta cu roti mari, gonflabile si cramponate care nu intampina probleme pe terenul accidentat. Tot ceea ce aveti de facut consta in a tine directia echipamentului prin intermediul unui maner reglabil in functie de statura. De asemenea, daca cumva se pierde controlul echipamentului, datorita sistemelor de siguranta, motorul motocositoarea se va opri. In plus fata de acestea, motocositoarele sunt prevazute cu:

  • O freza care poate macina pamantul
  • O bara de cosire care tunde uniform si care se poate regla in inaltime
  • Motoare care pot urca o panta de 30 de grade
  • Inversor rapid al directiei de mers

Asadar, daca sunteti interesati de achizitionarea unei motocositoare, puteti sa dati un tur de internet. In spatiul online exista o multitudine de modele, pentru toate buzunarele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *