Casa si gradina

Motocultoare – utilajele care iti sporesc munca agricola

Aratul este o activitate agricola obisnuita pentru ceai care locuiesc in mediul rural acolo unde agricultorii muncesc din greu pentru a obtine recolte bogate. De cele mai multe ori aratul nu este o activitate usoara fiind nevoie de utilaje performante pentru ca o astfel de activitate sa nu fie atat de greoaie si anevoioasa. Un motocultor este mai mult decat util pentru aratul solului intr-un mod mai usor si intr-un timp mai scurt.

utilizeaza utiljaze de sapat si arat pamanturile

O data utilizat un astfel de motocultor, insamantarea solului si ingrijirii culturilor pot deveni o placere si nu o povara. Totodata cu ajutorul unui motocultor ieftin  recoltele vor fi mai bogate si satisfactia proprietarului de asemenea. Totodata motocultorul ieftin este un utilaj versatil acesta putand sa fie folosit atat pentru arat cat si pentru sapat oferind o larga gama de activitati ce se pot desfasura cu acesta. Motocultoarele ieftine te ajuta sa ari sau sa sapi o anumita marime de sol intr-un interval de timp mult mai scurt comparativ cu situatia in care ai face acest lucru manual cu lopata. Astfel sunt sanse mari ca o astfel de activitate oe care o faceai in cateva zile sa o poti termina in cateva ore ceea ce iti va spori productivitatea foarte mult.

Cum sa alegi motocultorul potrivit pentru nevoile tale!

Alegerea motocultorului potrivit tie nu este ceva foarte usor, trebuind analizate fiecare caracteristica a acestuia si aici ma refer la marca motorului, puterea acestuia dar si alte accesori ce pot fi cumparate la pachet o data cu achizitionarea motocultorului.De exemplu unele motocultoare ieftine dispun de un ambreiaj hidraulic in baie de ulei Power Safe, acesta oferind multe avantaje in materie de performanta, durabilitate si siguranta. In ceea ce priveste siguranta utilizatorului, aceasta este data de faptul ca un astfel de ambreiaj  permite oprirea imediata a motocultorului  datorita franei automate incorporate ceea ce reduce pericolul de accidentare la minim.

Totodata atunci cand decizi sa iti cumperi un motocultor ieftin trebuie sa iei in considerare si suprafata solului pe care o vei intretine.

Un alt criteriu de care sa tii cont in alegerea motocultorului pe care doresti sa il cumperi sunt tipurile de culturi pe care doresti sa le ari sau sa le sapi deoarece insamantarea poate fi diferita si brazdele cultivate pot fi distantate la anumite dimensiuni. Unele soluri pot fi nisipoase, pietroase de aceea un motocultor cu lame puternice de taiere este foarte necesar.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *